Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АвтоВАЗ і Renault-Nissan-Mitsubishi подали заявку на СПІК, Росія

Четвер, 29 листопада 2018 10:59

Як пише INTERFAX.RU, ПАТ "АвтоВАЗ" спільно з альянсом Renault-Nissan-Mitsubishi подали заявку на укладення спецінвестконтракта (СПІК), мають намір вкласти 70 млрд руб. в розвиток і модернізацію виробництва автомобілів Lada, Renault, Nissan і Mitsubishi.

Як говориться в повідомленні Мінпромторгу РФ, заявка на висновок Спіка надійшла до міністерства 26 листопада.

"Компанія" АвтоВАЗ "подала заяву про укладення СПІК, яке передбачає розвиток на території модельного ряду автомобілів" ЛАДА "," Ніссан "," Рено "і" Міцубісі "і модернізацію потужностей для їх виробництва", - наводяться в повідомленні слова глави Мінпромторгу Дениса Мантурова.

Планується, що проект може бути реалізований альянсом, до складу якого входять ТОВ "Лада Іжевськ", "Рено Росія", ТОВ "Ніссан Менуфекчурінг Рус" і ТОВ "Міцубісі Моторс Рус".

За словами Мантурова, сукупний обсяг інвестицій на реалізацію проекту може перевищити 70 млрд руб., Термін Спіка складе 10 років.

"Сукупний обсяг виробленої та реалізованої продукції в період дії контракту складе близько 4,9 трлн руб., При цьому частка експортних постачання може досягти 10%." Важливо, що проект передбачає і створення 4,5 тис. Робочих місць ", - підкреслив чиновник .

За попередніми оцінками, які наводить міністерство, обсяг податкових надходжень до бюджету РФ від реалізації проекту може перевищити 132 млрд руб.

Міністр також нагадав, що на сьогодні в Мінпромторгу знаходяться ще дві заявки: німецького автоконцерну BMW і ГК "Автотор". Їх планується розглянути на засіданні міжвідомчої комісії до кінця поточного року.

Раніше, 26 листопада, прийнято позитивне рішення про можливість укладення СПІК з компаніями Hyundai та групою "ГАЗ", повідомив Мінпромторг.

"ГАЗ", як повідомлялося, планує направити 20,9 млрд руб. на створення нового виробництва та оновлення існуючих потужностей з випуску легких комерційних і середньотоннажних автомобілів і важких вантажівок в рамках підготовлюваного СПІК.

У червні повідомлялося, що Hyundai подав у Мінпромторг РФ заявку на укладення Спіка. "Hyundai подав документи на укладення спецінвестконтракта, планує вкласти близько 27 млрд рублів", - говорив "Інтерфаксу" представник міністерства. Інших подробиць він при цьому не приводив.

Пізніше повідомлялося, що Hyundai у 2021 році має намір побудувати в Санкт-Петербурзі завод по виробництву двигунів, його потужність складе до 150 тис. Одиниць продукції на рік. У лютому керуючий директор ТОВ "Хенде Мотор СНД" Олексій Каліцев говорив "Інтерфаксу", що рішення по будівництву в Росії заводу з виробництва двигунів буде прийнято у 2018 році. "Ми вивчаємо не тільки будівництво власними силами заводу з випуску двигунів, але також ведемо консультації з російськими виробниками щодо кооперації в області локалізації компонентів. Знову ж мова йде, в першу чергу, про складові двигуна і трансмісії", - уточнював він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%