Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor знизило рейтинг України до «ССС+/С»

Середа, 29 січня 2014 10:57

Прогноз за рейтингом негативний

Рейтингове агентство Standard&Poor's Ratings Services знизило кредитний рейтинг України до рівня «ССС+» у зв'язку з ескалацією політичного протистояння в державі. Рейтинг відзначає вразливість емітента, виконання фінансових зобов'язань якого залежить від сприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Незважаючи на зниження рейтингу, аналітики вважають, що країні не загрожує кредитна криза. Проте, рейтинг може знижуватися.

У грудні 2013р. рейтингове агентство присвоїло Україні кредитний рейтинг на рівні «В-», підтвердивши таким чином платоспроможність емітента, яка може бути обмежена через несприятливі економічні умови. Багато в чому оцінку рейтингового агентства визначив кредит розміром $15 млрд., котрий Росія виділила Україні. Однак у міру погіршення ситуації в країні, компанія переглянула свої прогнози.

У доповіді Standard&Poors йдеться про те, що згідно з критеріями агентства, в Україні зафіксована криза громадянського суспільства, ослаблення політичних інститутів, а також зменшення здатності уряду здійснювати своєчасні виплати за боргами.

Політичні хвилювання в Україні були викликані різкою відмовою президента Віктора Януковича підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013р.

 В даний час незрозуміло як будуть розвиватися події. Ескалація політичної нестабільності може призвести до подальшого погіршення рейтингу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%