Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нігерія стане найбільшою економікою Африки

П'ятниця, 31 січня 2014 17:26

ВВП країни стрімко зростає

Експерти прогнозують, що в найближчому майбутньому Нігерія стане найрозвиненішою економікою серед країн Африки, витіснивши з першої позиції ПАР. Про це повідомляє Business Day.

Протягом місяця, Нігерія опублікує дані про зростання ВВП за минулий рік. Аналітики вважають, що дані найбільшої нафтовидобувної країни Африки виявляться вищими, ніж показники Південно-Африканської республіки.

У 2012р. за оцінками Світового банку виробництво Нігерії склало $263 млрд. а ПАР - $384 млрд. За прогнозами економістів зростання ВВП Нігерії в 2013р. складе від $384 млрд. до $424 млрд. Це перетворить країну на нового економічного гіганта Африки.

Останні десять років економічне зростання Нігерії знаходиться на дуже високому рівні. Західноафриканська країна з населенням більше 170 млн. чоловік, що в три рази більше, ніж в ПАР, вже випереджає країну за темпами економічного зростання. Середній показник дорівнює 7% на рік, у порівнянні з південноафриканськими 3% зростання.

Однак навіть якщо Нігерія отримає статус самої розвинутої економіки на континенті, її ВВП на душу населення складе близько $2,4 тис., у той час як в ПАР цей показник дорівнює майже $7 тис.

Крім того, інфраструктура і сфера послуг ПАР значно перевершують за якістю відповідні установи в Нігерії. А південноафриканський ринок більш привабливий для інвесторів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%