Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У корпорації Microsoft кадрові перестановки

Середа, 05 лютого 2014 12:33

Білл Гейтс залишить посаду голови ради директорів

Засновник компанії, Білл Гейтс, заявив про те, що залишає посаду голови ради директорів. Він буде продовжувати співпрацювати з компанією в якості радника з технічних питань. У 2008р. Білл вже відмовився від посади генерального директора для того, щоб займатися благодійністю. Про це повідомляє The Economic Times.

Місце Білла Гейтса в раді посяде незалежний директор компанії, Джон Томсон. А сам Гейтс буде працювати на посаді засновника і радника з технологій. Він консультуватиме генерального директора зі стратегічних питань.

Останнім часом співзасновник Microsoft відійшов від справ і присвячував весь час благодійному фонду Білла і Мелінди Гейтс, який був заснований в 1994р. Однак зараз Білл готовий знову приступити до роботи над інноваційними проектами Microsoft.

Крім перестановок в раді директорів, Microsoft призначив нового генерального директора. У серпні 2013р. Стів Балмер, який займав цю посаду до вчорашнього дня, заявив про намір покинути пост протягом 12 місяців. Після тривалих пошуків, на його місце поставили колишнього віце-президента з корпоративних послуг і хмарних сервісів, індійця Сатья Наделла.

На сьогоднішній день Сатья пропрацював в Microsoft 22 роки. Зараз він займе відповідальну посаду в непростий для компанії період. Популярність ПК знижується на користь портативних пристроїв. Для Microsoft це означає зниження прибутку від продажів програмного забезпечення, розробленого для комп'ютерів.

Новому директору доведеться змагатися з такими гігантами, як Apple і Google. Крім того, Наделла має докорінно змінити стратегію, яку обрав Балмер торік. Вона включала в себе покупку компанії Nokia і перетворення Microsoft в постачальника послуг та обладнання. До того ж, йому належить збільшити частку товарів Microsoft на споживчому ринку. Фахівці вважають, що у Сатья досить кваліфікації, щоб очолити Microsoft. Однак вони не впевнені, чи зможе він змінити напрямок діяльності компанії відповідно до вимог ринку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%