Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіка Індонезії зросла за 4 квартал 2013р.

Середа, 05 лютого 2014 14:38

Фахівці вважають, що це тимчасове поліпшення

У четвертому кварталі 2013р. економіка країни досягла вищих показників, ніж припускали аналітики. У період з жовтня по грудень ВВП виріс на 5,7%, тоді як експерти прогнозували 5,3% зростання. Збільшення обсягів експорту компенсувало недостатній внутрішній попит і слабкий приплив інвестицій. Про це повідомляє Financial Times.

Влада країни сподівається, що позитивні економічні дані заспокоять вкладників, які останнім часом насторожено ставляться до ринків.

Дані про стан індонезійської економіки суперечать дворічній тенденції скорочення квартального ВВП. Більш того, згідно з економічним звітом, в країні знизилася інфляція, і виросли торгові показники.

Тим не менш, незважаючи на позитивні дані останніх трьох місяців 2013р., загальний стан індонезійської економіки торік погіршився. Зростання ВВП склало 5,8%. Це найповільніший темп розвитку з початку світової фінансової кризи в 2009р.

Інвестори вважають Індонезію недостатньо стабільним ринком для капіталовкладень, оскільки у випадку відтоку капіталу економіка країни сильно постраждає. Фахівці застерігають, що не можна судити про стан економіки за даними одного вдалого кварталу. Індонезії ще належить вирішити серйозні середньострокові проблеми, у тому числі дефіцит по поточних операціях. Незважаючи на це, уряд країни запевняє інвесторів, що зростання економіки в 2014р. залишиться на колишньому рівні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%