Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Багаті китайці уникають сплати податків

Понеділок, 10 лютого 2014 15:17

Китай втрачає мільярди

Китайська скарбниця щорічно втрачає мільярди юанів через те, що багато громадян ухиляються від сплати податків, тим самим перешкоджаючи боротьбі зі збільшенням розриву між багатими і бідними. Про це повідомляє CNN money.

Податкова служба Пекіна марно домагається виплати податків від багатьох китайців. Заможні громадяни країни налагодили виведення своїх капіталів за кордон за допомогою казино, придбання предметів образотворчого мистецтва і підробки торговельних рахунків.

Основним пріоритетом для Пекіна є ліквідація розриву між багатими жителями міст і сотнями мільйонів бідних громадян. Торік уряд оголосив про плани підняти мінімальну заробітну плату в багатьох регіонах країни і встановити межу зарплат у державних установах.

Комуністична партія також планує підвищити податки на майно і ввести мито на спадщину. Ці заходи допоможуть збільшити податкове навантаження на багатих і зібрати кошти для втілення державних соціальних програм.

Проте політики зіткнулися з небажанням забезпечених китайців перераховувати частину своїх заощаджень державі. Ще більша складність полягає в тому, що регулюючі органи не можуть переконатися в тому, що всі китайці платять податки пропорційно своїм доходам.

Китайські жителі повинні платити податок за всі кошти, які вони отримують, незалежно від того, де вони працюють і скільки заробляють. Податкові ставки починаються від 3% за низьку заробітну плату і досягають 45% на зарплату вище $ 13 777 на місяць.

З 2002р. по 2011р. з країни було нелегально вивезено $1,8 трлн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%