Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Майбутнє кредитних карт в США

Вівторок, 11 лютого 2014 10:58

Уряд запровадить нові заходи безпеки

За останній час в найбільших торгових роздрібних мережах Сполучених Штатів сталася серія зломів і крадіжок мільйонів номерів кредитних карт покупців. Американські фахівці мають намір удосконалити технологію виготовлення карток для безготівкового розрахунку з метою захистити заощадження американців. Про це повідомляє Foxnews.

Кредитні картки з магнітною смугою вже не відповідають усім вимогам безпеки зберігання коштів. У Великобританії, Кенії та інших країнах давно впроваджують нову систему захисту пластикових карт. Нові картки містять комп'ютерний чіп, який додатково захищений особистим ідентифікаційним номером (PIN). Це більш безпечний спосіб оплати, ніж магнітна карта з підписом клієнта, або магнітна карта і PIN -код. Новий метод оплати безпечний ще й тим, що привласнює кожній транзакції унікальний номер, не повторюючи номер карти. Більш того, комп'ютерний чіп, вмонтований у карту, містить інформацію про власника, яку легко підтвердити.

Основною причиною того, що кредитні картки, оснащені мікрочіпами, не поширені в США - це значний розмір ринку. Для впровадження нової технології необхідно витратити мільярди доларів на пластикові карти, а також удосконалити термінали оплати у всіх роздрібних магазинах Америки.

Однак повторювані випадки шахрайства змушують уряд країни вжити заходів безпеки якомога швидше. Очікується, що до 2020р. американці зможуть користуватися картами з мікрочіпами в будь-якому куточку Америки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%