Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вперше за 17 років саміт Великої Сімки відбувся без участі Росії

Четвер, 05 червня 2014 12:01

На заході обговорили можливість додаткових санкцій проти РФ

З 4 по 5 червня 2014р. в столиці Бельгії, Брюсселі, проходить зустріч лідерів країн, які є членами «Великої сімки». Вперше з 1997р. саміт пройде без участі РФ, яка раніше входила до складу організації, що носила назву «Великої Вісімки». Про це повідомляє RT.

Представники РФ не беруть участь у заході у зв'язку з санкціями через геополітичну кризу в Україні. Раніше передбачалося, що зустріч глав восьми держав відбудеться в Сочі.

Протягом двох днів лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США обговорять економічну, торговельну та енергетичну безпеку. Необхідність обговорення цих питань пов'язана із затяжною кризою у Східній Європі за участі РФ. Найбільш істотною проблемою для європейських країн є енергетичні відносини з Росією, оскільки Європа отримує майже третину необхідної нафти і газу з РФ.

На саміті також обговорювалася нестабільна ситуація на сході України, яка, на думку Заходу спровокована і отримує негласну підтримку Росії. Однак РФ продовжує заперечувати свою причетність до ескалації конфлікту і активізації сепаратистських настроїв в Україні.

Країни обговорили можливість введення додаткових санкцій проти Росії. Незважаючи на готовність США продовжити обмежувати зв'язки з РФ, Європа вважає, що погіршення відносин з Росією негативно позначиться на економіці регіону.

Так, ризики Німеччини істотно погіршити стан національної економіки, дуже великі. Представники бізнесу заявляють, що півмільйона працівників зайняті на підприємствах, які пов'язані торговельними відносинами з РФ, що приносять мільярди євро від укладених угод.

Франція також знаходиться в скрутному становищі. НАТО закликає країну не виконувати умови договору з РФ, який передбачає поставку військових судів. Проте відмова від зобов'язань за контрактом завдасть Франції відчутної шкоди.

Незважаючи на обережну політику ЄС щодо санкцій, Барак Обама наполягає, що обмеження тільки з боку Америки будуть малоефективними.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%