Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ скоротив прогноз економічного зростання Китаю на 2015р.

Четвер, 05 червня 2014 15:04

Показник складе 7%

Міжнародний валютний фонд знизив економічний прогноз Китаю на 2015р. до 7%. Міжнародний фінансовий регулятор закликав місцеву владу поступово відмовитися від програми стимулювання економіки і на користь скорочення фінансових ризиків. Про це пише Rueters.

У своєму виступі, представник фонду заявив, що Пекін зобов'язаний провести заплановані реформи економіки для того, щоб уникнути дисбалансу, включаючи занижену вартість національної валюти юаня. Також фонд заявив про необхідність лібералізації ринкових процентних ставок, незважаючи на переконаність деяких китайських чиновників у тому, що Китай поки не готовий до цього кроку.

Заступник директора МВФ, Девід Ліптон, вважає, що основною загрозою для економічного зростання Китаю є залежність країни від боргів та інвестицій. Тому поки економіка країни зростає досить швидкими темпами, щоб досягти встановленого державною владою рівня в 7,5% за підсумками поточного року, впровадження стимулюючих заходів не має сенсу.

Щодо наступного року, МВФ скоротив прогноз зростання китайської економіки з 7,3% до 7%, коментуючи, що цей показник є адекватним у період проведення масштабних економічних реформ.

Внаслідок уповільнення економічного зростання країни і зростаючої залежності від експорту та інвестицій, влада Китаю ухвалила рішення переорієнтувати економіку на внутрішнє споживання. Експерти вважають, що такий перехід необхідний, якщо Китай хоче стати країною з високим рівнем доходів

МВФ підкреслив, що в першу чергу необхідно провести податкові та фіскальні перетворення, страхування вкладів, усунення державного контролю над депозитними ставками. Також влада повинна підвищити стійкість до корпоративних дефолтів і банкрутств, а також менше впливати на визначення курсу юаня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%