Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Топ-10 найбільш дешевих квартир в новобудовах Алмати

Понеділок, 10 жовтня 2016 13:41

Рейтинг самих бюджетних квартир вартістю не дорожче 9 млн тенге в новобудовах південної столиці склала Криша.kz. При пошуку розглядали тільки здані в експлуатацію комплекси не старше 2010 року споруди.

На десятому місці розташувався ЖК «Мрія», в народі відомий як «Молодіжний» через велику кількість проживаючих в ньому студентів і молодих сімей. Комплекс знаходиться на вул. Казибек бі, на перетині з вул. Досмухамедова. Являє собою дев'ятиповерховий будинок коридорного типу з квартирами-студіями площею 20 кв. м. У кожній з них є санвузол з душовою кабіною і невелика кухонна зона в житловій кімнаті. ЖК був зданий в експлуатацію у 2014 році і зараз повністю заселений. Мінімальна вартість квартири з косметичним ремонтом, виставленої на продаж, становить 8.7 млн ​​тенге.

На дев'ятій сходинці - безіменний житловий комплекс, розташований в мкр «Алгабас-6». Він являє собою шестиповерховий монолітний будинок коридорного типу. Зданий в експлуатацію в минулому році. Більшість мешканців - учасники держпрограми «Доступне житло - 2020». Купівля квартири з чистовою обробкою, поліпшеного планування, площею 34.6 кв. м, з окремою кухнею (12 кв. м) і поєднаним санвузлом в даному ЖК обійдеться мінімум в 8.5 млн тенге. За словами продавця, всі комунікації підключені, встановлено нову сантехніку та міжкімнатні двері.

Восьме місце дісталося ЖК «Райдужний берег», розташований на вул. Майлина в Турксібському районі, недалеко від озера, відомого як Аеропортовське. Нова дванадцатиповерхівка була здана в експлуатацію у жовтні цього року і поки не заселена. У комплексі функціонує автономна котельня і трансформаторна станція. Квартири продаються з передчистовою обробкою (бетонна стяжка, чорновий левкас, встановлені вікна і вхідні двері, підведені комунікації). Купівля однушки з кухнею-студією площею 28 кв. м обійдеться мінімум у 7.5 млн тенге.

Сьому сходинку посів житловий комплекс 2016 року побудови «Кизил Тау». Містечко, що складається з двох десятків таунхаусів, розташований в мкр «Акжар» Науризбайського району. Однокімнатна квартира у дворівневому цегляному будинку під'їзної типу, розділеному на чотирьох власників, виставлена ​​на продаж за 7,5 млн тенге. Її площа становить 35.6 кв. м, кухня окрема - 10 кв. м, санвузол суміщений. Опалення газове, водопостачання і каналізація центральні. На задньому дворі є ділянка 2 сотки, на якому покупцеві надається паркувальне місце для авто. Реалізується від забудовника в чорновій обробці.

Шоста позиція дісталася ЖК «Північне кільце», розташованому неподалік від однойменного шосе в мкр «Дорожник». У комплексі є два типи житла - малогабаритні однушки з кухнею-студією і квартири звичайної планування з окремою кухнею. Перші - площею від 29 кв. м - продаються за 7.3 млн тенге, другі (32 кв. м) - за 7.8 млн.

П'яте місце займає монолітний ЖК «Кокжіек» з квартирами-студіями. Мікрорайон почали будувати в 2008 році, і вже через рік був зданий в експлуатацію перший будинок. В даний час тут заселені кілька десятків п'ятиповерхівок. За 6.1 млн тенге в даному комплексі можна придбати однокімнатну квартиру площею 20 кв. м на 5-му поверсі. Санвузол суміщений, балкона немає, зроблено косметичний ремонт.

На четвертій сходинці - квартири в дворівневих будинках з сип-панелей в КГ «Жана Куат», розташованому недалеко від Ілійської траси, в 2 км від кордону з Алмати. У містечку є центральний водопровід, каналізація, газове опалення. В одному будинку розміщується 16 квартир з чистовою обробкою. Мінімальна вартість однушки площею 30 кв. м з кухнею-студією становить 6 млн тенге.

На третьому місці рейтингу розташувався ЖК готельного типу на пр. Райимбек з неофіційною назвою «Алтин Орда», так як знаходиться він в безпосередній близькості від відомого ринку. Будинок монолітний, шестиповерховий. На майданчику розташовано 6 квартир різної квадратури. Всі вони з кухнею-студією і невеликим поєднаним санвузлом, реалізуються з передчистовою обробкою (бетонна стяжка, чорнова левкас, підведені труби, підключені радіатори опалення, встановлені вікна і вхідні двері). Мінімальна вартість одинички площею 18-19 кв. м - 4 млн тенге.

Друге місце займають відразу два цегельних квадрохауси (будинок, розділений на чотири окремі квартири). Один з них, розташований в Алатауському районі, в мкр «Ожет», 2015 року побудови. Є газове опалення, центральне водопостачання і каналізація. Квартира площею 21 кв. м з чистовою обробкою, з новою сантехнікою виставлена ​​на продаж за 4 млн тенге.

Аналогічна вартість і у другого, що знаходиться в мкр «Калкаман-1». Будинок розташований в Ауезовському районі, поблизу міської лікарні № 1.

Лідер рейтингу - ЖК «Достик», розташований в Науризбайському районі, поблизу мкр «Акжар». Комплекс являє собою кілька дерев'яних трирівневих будинків, зведених за каркасною технологією. За однокімнатну квартиру в чорновій обробці площею 24.6 кв. м з кухнею-студією забудовник просить 2.4 млн тенге.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%