Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Інвестори позбуваються німецьких облігацій

Понеділок, 10 жовтня 2016 22:25

Облігації Німеччини сьогодні знову знаходяться під тиском. Прибутковість десятирічних облігацій цієї країни сьогодні вже впритул підібралася до позначки 0,06%, тобто закріпилася вище нульової позначки, яка була пробита в п'ятницю, повідомляє UBR.ua.

Нагадаємо, ще зовсім недавно прибутковість німецьких паперів була в глибокому мінусі, але зараз інвестори позбуваються цих паперів.

Відзначимо, що розпродажі почалися минулого тижня - відразу після інформації від агентства Bloomberg про те, що ЄЦБ нібито розглядає варіант скорочення обсягів програми викупу активів і збирається закінчити її раніше терміну.

І хоча цю інформацію вже неодноразово спростовували представники самого ЄЦБ, та й в «хвилинках» про скорочення QE не було сказано ні слова, продажі зберігаються.

Експерти вважають, що поведінка інвесторів багато в чому пов'язана з Deutsche Bank, який останнім часом перебуває в центрі уваги і відчуває серйозні фінансові проблеми. Нібито проблеми найбільшого банку Європи лякають учасників ринку, і ті втікають навіть із держоблігацій.

Втім, якщо судити з динаміки акцій самого банку, то тут якраз все не так погано. Не збентежило інвесторів навіть те, що згідно з останньою інформацією, що просочилася в ЗМІ, Європейський центральний банк дозволив Deutsche Bank, по суті, намалювати результати стрес-тестів. Видання Financial Times повідомило, що під час проведення стрес-тестів влітку цього року Європейський центробанк надав Deutsche Bank спеціальні умови, щоб той міг їх пройти.

Отже, акції Deutsche Bank ростуть вже кілька днів і впритул наблизилися до позначки 12,5 євро за акцію.

Втім, ринок знову може накрити хвиля розпродажів, якщо всерйоз почне розкручуватися тема з деривативами банку. Нагадаємо, Deutsche Bank має один з найбільших портфелів деривативів в світі, який на піку сягав 75 ​​трлн євро, тобто в 20 разів перевищував ВВП Німеччини. До кінця минулого року обсяг контрактів на балансі банку зменшився до 42 трлн євро, але легше від цього не стало, оскільки сума просто величезна і саме через неї банк називають головною загрозою фінансової системи світу.

У самому банку заявляють, що портфель деривативів не несе ніякої загрози, як, можливо, думають інвестори, до того ж він буде скорочуватися.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%