Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Обвинувачений у взломі JPMorgan американець попросив притулок в Росії

Середа, 12 жовтня 2016 10:43

Американець Джошуа Самуель Аарон, який розшукується у США за звинуваченням у розкраданні даних 100 млн клієнтів банку JPMorgan Chase, попросив політичного притулку в Росії, але отримав відмову, повідомляє Forbes.RU з посиланням на агентство ТАСС і на джерело в правоохоронних органах.

«Американець, який очікує на депортацію за порушення міграційного законодавства в спецприймальнику для іноземних громадян, попросив надати йому політичний притулок, оскільки в США йому загрожує до 170 років тюремного ув'язнення», - пояснив співрозмовник агентства.

За його словами, російська сторона відмовила громадянину США у наданні притулку, після чого він оскаржив відмову. Таким чином, зараз рішення про його депортацію до США призупинено до моменту, поки суд не винесуть відповідне рішення за його скаргою і воно не вступить в силу.

Джерело додало, що Аарон після затримання пояснював необхідність в притулку станом свого здоров'я, проте подані ним документи суд не переконали, уточнює агентство.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Аарон, якого в США звинувачують у кібератаці на банк JPMorgan Chase, в травні був затриманий в Москві і тепер знаходиться у спецприймальнику тимчасового утримання іноземців. Крім того, як вказувало агентство, він був оштрафований на 5000 рублів за порушення російського візового законодавства. Bloomberg відзначало, що в цей час йдуть переговори між його адвокатами і владою США про повернення його на батьківщину. Відповідна домовленість може бути досягнута до кінця місяця.

За інформацією американської влади, Аарон і громадяни Ізраїлю Гері Шалон і Зів Оренштейн Аарон зламали базу даних JPMorgan Chase влітку 2014 року. Їм закидають крадіжку даних про більш ніж 100 млн клієнтів з JPMorgan Chase та інших компаній. В цілому фігуранти займалися шахрайством з цінними паперами та відмиванням грошей з 2007 року до середини 2015 року, вважають слідчі. За даними американської влади, вони використовували отриману інформацію для фондових маніпуляцій, завдяки яким незаконно отримали сотні мільйонів доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%