Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Відкритих у Росії запасів нафти вистачить для забезпечення видобутку до 2030 року

Середа, 12 жовтня 2016 12:26

Відкритих раніше у РФ запасів нафти вистачить для забезпечення видобутку до 2030 року, до 2040 року необхідно буде компенсувати частину видобутку за рахунок нових відкриттів, повідомив гендиректор ФБУ «Державна комісія по запасах корисних копалин» (ДКЗ) Ігор Шпуров, виступаючи на форумі «Геологорозвідка- 2016»- повідомляє РІА Новини.

«До 2030 року тенденція видобутку нафти (в РФ - ред.) буде визначатися практично виключно за рахунок вже відкритих запасів і в основному рентабельними. Тобто на 80% той видобуток, який передбачається (до 2030 року - ред.), буде визначатися рентабельними запасами», - сказав Шпуров.

«Для того щоб досягти енергетичної стратегії до 2030 року, треба проводити державне стимулювання», - зазначив Шпуров, додавши, що стимулювання може бути як податкове, так і стимулювання за рахунок інфраструктурних проектів або створення нових технологій. «Тенденція видобутку нафти буде визначатися за рахунок цього», - сказав представник ДКЗ.

«До 2040 року необхідно буде частину видобутку компенсувати за рахунок тих запасів, які зараз не відкриті ... це той видобуток, який необхідно вже сьогодні забезпечувати за рахунок геологорозвідувальної роботи. Якщо ми сьогодні активно займатимемося геологорозвідкою, в тому числі на не розподіленому фонді, то через 15 років ми зможемо (забезпечити видобуток - ред.)», - зазначив Шпуров.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%