Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З якою банківською карткою відправити дитину вчитися за кордон

Понеділок, 17 жовтня 2016 11:30

Сучасне суспільство кидає нам все нові виклики, з якими освіченій людині справлятися набагато простіше. Хороша освіта дає відмінну можливість знайти гідну роботу і зробити кар'єру. Саме тому батьки так наполягають на тому, щоб їхні чада обов'язково отримали освіту - пише NUR.KZ.

Ми, згнітивши серце, відправляємо своїх дітей в інші міста і навіть країни. Але як зробити так, щоб ваша дитина в іншому місті або за кордоном завжди мала доступ до грошей?

Правильно, дати з собою картку! На сьогоднішній день в Казахстані лише кілька банків пропонують продукти, орієнтовані на студентів і їх батьків. Журналісти NUR.KZ вирішили з'ясувати, який продукт є найбільш привабливим?

В якості експертів, які досконально вивчили всі пропозиції банків, ми запросили Алію Алімкулову, і її дочку Анель.

За словами Алії, коли вона тільки збиралася відправляти доньку на навчання до Європи, перед нею встали відразу три питання: чи є можливість контролювати студентські витрати, наскільки зручно використання картки в Казахстані і за його межами, і скільки ж складуть всілякі комісії, які стягуються банками.

«Я розглядала пропозиції відразу трьох банків, але зупинилася я на пакеті STUDENT CARD від АТФБанка. На мій погляд, одне з головних його переваг, яку я не знайшла у інших, - це послуга батьківського контролю. Для мене важливо бути в курсі платежів, які здійснюються за карткою. Дочці я повністю довіряю, але ситуації різні бувають. Тим більше той факт, що я є основним власником пакета, значно полегшує комунікації з банком. «Через тиждень після початку навчання Анель втратила картку. Вона зателефонувала мені, і я картку заблокувала через інтернет-банкінг. А буквально через день картка знайшлася! Завалилася в один з підручників. По-перше, ми з чоловіком не переживали, що наша дочка залишиться без грошей бо у неї була дублююча картка, яка також входить в пакет. По-друге, перебуваючи в Казахстані, я звернулася в банк, і мені не довелося перевипускати картку, її просто знову активували. Це дуже зручно», - ділиться враженнями Алія.

Дійсно, пакет пропонує по дві картки кожному власникові - Visa Gold і Visa Classic. До речі, на банківському ринку картки «золотого» рівня для студентів є тільки в цьому реченні.

Ще в пакет входить картка Priority Pass, яка стане в нагоді за кордоном під час перельотів, адже вона дає можливість відвідування VIP-lounge міжнародних аеропортів.

При цьому картки Visa Gold оснащені технологією безконтактної оплати Visa PayWave, тому ними дуже зручно розплачуватися в метро або громадському транспорті, просто приклавши до терміналу. На додаток до цього власники Visa Gold отримують привабливі знижки від системи Visa.

«Я так зраділа, коли дізналася, що у мене буде своя Priority Pass. Впевнена, що вона мені дуже стане в нагоді, адже я планую трохи помандрувати на канікулах! Що стосується Visa PayWave, то можна сказати, що це обов'язкова вимога. Безконтактна оплата в Європі набагато більш розвинена, ніж у нас. Зручно, коли поспішаєш, - підбіг до автобусу, картою провів поруч з терміналом і їдеш. У музеях така ж система. Немає спеціальних кас і черг. Таким же чином зручно в кав'ярнях чи магазинах розплачуватися», - розповідає студентка Анель.

Ціна «питання» у багатьох випадках є визначальним моментом. Тому рішення, яке запропонував АТФБанк власникам пакету STUDENT CARD, досить комфортне.

Виявляється, річне обслуговування пакета може бути абсолютно безкоштовним. Для цього достатньо здійснювати безготівкові операції на суму 80 тисяч тенге в місяць. З огляду на те, що пакетом користуються два тримачі і суми їх безготівкових витрат підсумовуються, виконати цю умову не складе ніяких труднощів.

«Ще один момент, який мене підкупив - це мультивалютність. Поки нам необхідні тенге і євро, але якщо дивитися на перспективу, то цілком можливо, що знадобляться і долари, оскільки дочка мріє з'їздити в Америку. Як мені пояснили в банку, я можу поповнити рахунок в декількох валютах, і це позбавить від необхідності конвертації», - пояснює Алія.

До речі, зарахування коштів на картку проводиться безкоштовно, незалежно від того, робиться це у відділеннях банку, через банкомати або переказом через інтернет-банкінг. При цьому якщо студенту знадобиться готівка, це не стане проблемою. За кордоном в будь-якому банкоматі можна на місяць знімати без комісій до 1 тис. доларів або еквівалентну цій сумі в іншій валюті.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%