Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дональд Трамп і Хілларі Клінтон намагаються завоювати Флориду

Вівторок, 25 жовтня 2016 10:04

В американському штаті Флорида відкрилися дільниці для дострокового голосування на президентських виборах. Штат вважається ключовим для перемоги в президентській гонці; розрив між Хілларі Клінтон і Дональдом Трампом тут мінімальний - повідомляє Бі-бі-сі.

Останнє опитування CBS / YouGov дає Клінтон перевагу в три відсоткових пункти: у кандидата від демократів у Флориді 46%, а у республіканця Трампа - 43%.

По країні в цілому і декількох інших ключових штатах опитування показують значний відрив Хілларі Клінтон від свого суперника. Так, наприклад, згідно з новим опитуванням CNN / ORC Трамп відстає на шість пунктів - з 45% голосів проти 51% у Клінтон.

Навіть в таких традиційно республіканських штатах, як Арізона, Юта і Джорджія, розрив між основними кандидатами в президенти - набагато менше очікуваного.

Дострокове голосування грає на американських президентських виборах дуже велику роль. Шість мільйонів американців вже проголосували, і очікується, що 40% виборців - близько 46 млн осіб - віддадуть свої голоси достроково.

Уже кілька тижнів у Флориді можна проголосувати достроково поштою, і більше мільйона жителів штату скористалися цією можливістю.

«Хлопці, ми перемагаємо».

Дональд Трамп відправився до Флориди з бліц-турне, протягом якого він п'ять разів виступить перед своїми прихильниками.

На мітингу в Сент-Огастін він заявив: «Хлопці, ми перемагаємо. Ми перемагаємо. Ми перемагаємо».

Він знову затаврував засоби масової інформації, сказавши, що в них працюють «злодії і брехуни», які «брешуть так само, як Хілларі», а сама система, за його словами, «корумпована, підтасовані і зламана».

Кандидат від республіканців піддав критиці і компанії, які проводять опитування громадської думки. Він привів у приклад зламану поту Джона Подести, глави виборчого штабу Клінтон. За словами Трампа, з імейлів Подести стає ясно, що він навмисно робить так, щоб серед респондентів було набагато більше прихильників демократів.

Бунт «противних жінок».

У турне по Сонячному штату вирушила і Хілларі Клінтон.

Тим часом прихильниця Клінтон сенатор Елізабет Уоррен в понеділок на демонстрації в Нью-Гемпширі накинулася на Трампа за його репліки по відношенню до жінок, заявивши, що кандидат від республіканців «нешанобливо - агресивно нешанобливо - відноситься до більш ніж половині жителів країни».

«8 листопада [в день голосування] ми, противні жінки, направимо свої противні ноги на ділянки, щоб віддати наші неприємні голоси за те, щоб викинути вас з нашого життя назавжди», - сказала сенатор, маючи на увазі репліку Трампа під час його останніх дебатів з Клінтон, коли він назвав суперницю «цієї противної жінкою».

Уоррен згадала і про нещодавно опублікований відеозапис від 2005 року, на якій мільярдер допускає образливі і принизливі зауваження на адресу жінок. «У мене є для вас новини, Дональд Трамп, - заявила вона. - Жінкам набридли такі чоловіки, як ви».

«Джерело роздратування і дискомфорту».

Незважаючи на невтішні дані опитувань, кандидата від республіканців в неділю вперше підтримала велика американська газета - головне видання Невади The Las Vegas Review-Journal.

Газета, якою володіє казино-магнат і прихильник Трампа республіканець Шелдон Адельсон, визнала недоліки Трампа, однак зазначила, що його головна сила полягає в тому, що він зруйнує вашингтонські політичні норми.

«Пан Трамп обіцяє стати джерелом роздратування і дискомфорту для привілейованих, зажерливих політичних еліт, для яких сила і платоспроможність нації стали інструментом в гонитві за збереженням влади і прагнення її зберегти», - написала The Las Vegas Review-Journal.

Кілька американських газет, які традиційно підтримували кандидата від республіканців або утримувалися від прямого схвалення будь-кого з учасників президентських перегонів, на цей раз відкрито підтримали Хілларі Клінтон і піддали Трампа жорсткій критиці.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%