Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ще в кількох штатах США розпочалося дострокове голосування

Вівторок, 25 жовтня 2016 10:12

Виборчі дільниці відкрилися у Флориді, Колорадо, Арканзасі, Массачусетсі, Техасі і на Алясці - повідомляє Голос Америки.

У кількох штатах США розпочалося дострокове голосування в рамках президентських виборів, в тому числі - і в ключових штатах Флорида і Колорадо.

У понеділок відкрилися виборчі дільниці в п'ятдесяти округах Флориди, в тому числі і в найбільших: Броуард, Дюваль, Хілсборо, Майамі-Дейд, Орандж і Палм-Біч. У Колорадо виборчі дільниці відкрилися в понеділок вранці у всіх 64 округах.

Також в понеділок почали відкриватися виборчі дільниці в штатах Аляска, Арканзас, Массачусетс і Техас.

Дострокове голосування по пошті йде в багатьох штатах вже кілька тижнів. Однак в деяких штатах у виборців з'явилася можливість проголосувати і при особистому відвідуванні виборчих дільниць, як в день виборів.

Таку можливість пропонують виборцям в двадцяти одному штаті та окрузі Колумбія, тоді як у багатьох інших штатах виборці можуть направити бюлетень поштою, котрі дають підтверджень того, що вони не зможуть особисто з'явитися на виборчу дільницю.

У штатах Орегон, Вашингтон і Колорадо діє система, при якій всі зареєстровані виборці отримують бюлетені поштою за кілька тижнів до дня виборів. Виборці можуть або направити бюлетень поштою, або залишити його в спеціально відведених місцях до самого дня виборів.

Як свідчать останні дані, отримані дослідним центром Pew Research Center, число виборців, які скористалися можливістю дострокового голосування, може виявитися рекордно високим і перевищити 50 мільйонів чоловік. Це досить значна частка від загальної явки, яка, ймовірно, складе не менше 130 мільйонів чоловік.

За даними Бюро перепису населення, в 1996 році близько 10 відсотків виборців скористалися альтернативними можливостями голосування, проголосувавши або достроково, або заочно. Чотири роки тому, коли проходили минулі президентські вибори, цей показник виріс втричі, склавши майже 33 відсотки.

У деяких штатах цей показник ще вище. Так, за даними Pew, в штатах Невада, Арізона, Техас, Північна Кароліна, Монтана, Нью-Мексико і Теннессі більше половини виборців голосували достроково або заочно.

На відміну від більшості демократичних держав, в США немає централізованої виборчої системи: кожен штат, а іноді і окремі округи, самостійно визначають, як і коли виборці можуть проголосувати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%