Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Роселектроніка» до 2020 року витратить понад 190 млрд рублів на модернізацію виробництв

Вівторок, 25 жовтня 2016 10:34

Холдинг «Роселектроніка» (входить до держкорпорації «Ростех») затвердив інвестиційну програму на 2016-2020 роки. На інноваційний розвиток компанія планує витратити 191,4 мільярда рублів - повідомляє RNS.

У загальному обсязі інвестицій 35,6 млрд руб. складуть власні кошти холдингу, решта - за рахунок бюджетних джерел, в тому числі ФЦП, повідомила прес-служба «Роселектроніки».

«Мова йде про продовження програми імпортозаміщення, розробку перспективних компонентів і технічне переозброєння виробництв. Крім того, ми збираємося значно модернізувати процеси управління підприємствами в масштабах всього холдингу», - заявив RNS генеральний директор АТ «Роселектроніка» Ігор Козлов.

За його словами, компанія планує реалізувати 66 інноваційних проектів за основними напрямками: електронна компонентна база, СВЧ-електроніка, системи та комплекси зв'язку, АСУ спеціального призначення та дистанційного зондування Землі, промислова електроніка, інформаційно-телекомунікаційні рішення, системи безпеки, медичне обладнання та скануючий СВЧ-обладнання.

У загальному обсязі інвестицій на НДДКР передбачено 61,2 млрд руб. (власні кошти - 17,1 млрд руб.), на технологічну модернізацію - 119,4 млрд руб. (8,4 млрд руб.). Ще 10,7 млрд руб. (6,7 млрд руб.) Планується направити на заходи, супутні реалізації програми.

У вересні «Роселектроніка» оголосила про плани по трансформації холдингу. Компанія має намір збільшити виручку на 56% до 2020 року і наростити частку виручки від реалізації продукції цивільного призначення з 15% до 40% до 2025 року. 20 жовтня «Роселектроніка» повідомила про випробування прототипу апаратури передачі даних (АПД), повністю побудованої на вітчизняній елементній базі. Розробка є прототипом «начинки» для російського смартфона, який компанія обіцяє випустити до 2018 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%