Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан поліпшив свої позиції у світовому рейтингу за простотою ведення бізнесу

Середа, 26 жовтня 2016 10:11

Казахстан посів 35 сходинку в рейтингу Doing Business з 190 країн і увійшов до першої трійки лідерів із захисту інтересів міноритарних інвесторів - повідомляє informБЮРО.

Щорічно Всесвітній банк проводить рейтинг країн за простотою ведення бізнесу. Згідно з оновленим рейтингом, Казахстан поліпшив свої позиції по 7 з 10 показників, повідомляється на сайті Світового банку. Країна піднялася на 56 місць в отриманні дозволів на будівництво, на 27 місць - по підключенню до електропостачання, на 22 місця - по захисту міноритарних інвесторів і увійшла в першу трійку країн світу за цим показником.

Крім того, на 9 місць покращилися казахстанські позиції по реєстрації підприємств, міжнародної торгівлі і вирішення неплатоспроможності. За двома критеріями Казахстан залишився на колишньому місці - реєстрація власності та забезпечення виконання контрактів, а за двома знизився - на три пункти з оподаткування і на п'ять пунктів з отримання кредитів.

У рейтингу легкості ведення бізнесу беруть участь 190 країн - від Афганістану до Зімбабве.

У повідомленні АТ «Національне агентство з експорту та інвестицій «Kaznex Invest» зазначається, що дані в рейтингу використані станом на 1 червня 2016 року. Показники використовуються для аналізу економічних результатів і визначають, які реформи регулювання бізнес-середовища принесли результат.

Бруней-Даруссалам, Казахстан, Кенія, Білорусь, Індонезія, Сербія, Грузія, Пакистан, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн поліпшили свою економіку динамічніше інших в 2015-2016 роках в сферах, що відслідковуються рейтингом. Сумарно ці 10 країн реалізували 48 регуляторних реформ для спрощення процесу ведення бізнесу.

Напередодні казахстанські бізнесмени відвідали Душанбе в рамках бізнес-форуму, організованого за підтримки представництва АТ «Kaznex Invest». Основна мета форуму - вивести 29 казахстанських виробників на ринок сусідньої країни. Раніше завдяки Kaznex Invest вітчизняні підприємці уклали угоди по всьому СНД на суму понад 46 млн доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%