Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гендиректор «ВКонтакте» Добродєєв очолив Mail.ru Group

Середа, 26 жовтня 2016 11:08

Гендиректор «ВКонтакте» Борис Добродєєв стає генеральним директором Mail.ru Group в Росії, говориться в повідомленні компанії. Зміни управлінської структури пов'язані з тим, що нинішній СЕО Дмитро Гришин планує «зосередитися на інвестиціях і стратегії, включаючи міжнародну експансію» - повідомляє INTERFAX.RU.

«Борис Добродєєв прийме на себе керівництво поточною операційною діяльністю на посаді генерального директора. Я продовжу брати участь в управлінні в ролі голови ради директорів», - заявив Гришин. Добродєєв одночасно з посадою гендиректора «ВКонтакте» займав пост директора зі стратегії та розвитку Mail.ru.

Як пояснили «Інтерфаксу» в прес-службі Mail.ru Group, Добродєєв й надалі братиме участь в управлінні «ВКонтакте», але вже на посаді CEO групи, а управління поточної операційної діяльності соцмережі залишиться за виконавчим директором «ВКонтакте» Дмитром Сергєєвим і операційним директором Андрієм Рогозовим .

Добродєєв - управлінець зі структур основного власника Mail.ru Алішера Усманова, син гендиректора ВДТРК Олега Добродєєва. Він працював у фонді DST, керував інтернет-активами в USM Advisors, брав участь в раді директорів самої Mail.ru. У вересні 2014 року був призначений гендиректором соцмережі після відходу засновника «ВКонтакте» Павла Дурова на тлі акціонерного конфлікту.

Трохи більше двох років тому подібну зміну управлінської структури реалізував «Яндекс». У серпні 2014 р засновник і найбільший акціонер «Яндекса» Аркадій Волож делегував операційне управління російським бізнесом Олександру Шульгіну, до того моменту займав пост фіндиректора компанії.

Виручка Mail.ru Group в III кварталі 2016 року склала 9,13 мільярда рублів, що на 5% більше показника аналогічного періоду минулого року. Результат виявився нижче консенсус-прогнозу аналітиків (9,3 млрд рублів). Рекламна виручка виросла на 21% і склала 4,4 млрд рублів. Виручка від напрямку багатокористувацьких ігор (MMO) за підсумками III кварталу склала 2,2 млрд рублів, скоротившись на 13,5%. Доходи в сегменті користувальницьких платежів за соціальні сервіси (Community IVAS) склали 2,8 млрд рублів, що на 3,8% менше, ніж роком раніше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%