Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ніхто не хоче купувати мечеті оптом в Костанайській області

Середа, 26 жовтня 2016 12:32

Будівельник безуспішно намагається продати нові будівлі мечетей, які виявилися нікому не потрібні - повідомляє informБЮРО.

Ціна мечеті в Аркалику - 150 мільйонів тенге. Та, що в селищі Амантогай, оцінена в 50 мільйонів тенге. У селищі Торгай мечеть коштує 31 млн тенге. Продавець - місцевий житель Болат Абдібеков, повідомляють Костанайські новини.

Історія Абдібекова тягнеться вже майже 20 років.

«З 1992 по 1999 роки наша компанія «Куралай» будувала ці мечеті на замовлення влади тих років, - нагадує Болат Абдібеков. - Але повністю зі мною так і не розрахувалися. Я подав до суду і виграв. Однак замість грошей за рішенням суду отримав те, що будував. А навіщо мені мечеті?»

Абдібеков оббивав пороги, стукав у багато дверей, намагаючись отримати грошовий розрахунок. Каже, що звертався і до Президента. У підсумку зміг дізнатися суму, яка була зібрана з народу на будівництво. Це новий поворот у цій історії.

«В кінці минулого року мене покликали на невелику нараду в наш акімат. Там було чоловік 20, - розповідає Болат. - І одна з чиновниць сказала, що на мечеті було зібрано більше п'яти мільйонів доларів. Точніше, така сума вийшла за рахунок збуту зерна, яке зібрали з бізнесменів. І де гроші? Я після того, як дізнався цю інформацію, звернувся в прокуратуру. Битися вже немає сил. Можна б розібрати мечеті на будматеріали, а з них побудувати кілька котеджів, але це страшний гріх. Залишається продавати. Вартість не остаточна. Готовий знизити».

Рік тому Абдібеков вже намагався продати незвичайний лот. Але до сих пір у нього нічого не вийшло. тому він готовий торгуватися, щоб повернути хоч якісь гроші.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%