Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Alphabet відмовилася від розширення високошвидкісного інтернету Google Fiber

Середа, 26 жовтня 2016 13:51

Проект Google Fiber, що надає доступ в інтернет зі швидкістю до 1 гігабіта в секунду, був запущений в 2010 році.

Американська корпорація Alphabet, що володіє Google, відмовилася від планів щодо подальшого розширення свого сервісу Google Fiber, який пропонує надшвидкісне підключення до інтернету по оптиковолоконній мережі. Про це повідомив ТАСС з посиланням на агентство Associated Press (AP).

За його даними, Крейг Барратт, керівник дочірньої компанії Alphabet під назвою Access, яка протягом шести років займалася розробкою і установкою сервісу Fiber в американських містах, пішов у відставку. Access ж тепер доведеться зіткнутися з масовими скороченнями штату, проте точне число співробітників, які втратять роботу, поки невідомо.

Як зазначив Барратт, Access націлена на зміну своєї бізнес-стратегії. За його словами, сервіс продовжить своє існування в таких містах, як Остін (штат Техас), Атланта (штат Джорджія), Шарлотт (Північна Кароліна) та інших, однак про його подальше розширення тепер можна забути. Зокрема, Alphabet планувала забезпечити надшвидкісних підключенням до інтернету жителів Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія), Далласа (штат Техас), Фінікса (штат Арізона), Портленда (штат Орегон) і ряд інших міст США.

Проект Google Fiber, що надає доступ в інтернет зі швидкістю до 1 гігабіта в секунду, був запущений в 2010 році. За даними AP, він був украй витратним, і за весь цей час Access так і не зуміла скоротити витрати і досягти поставлених бізнес-цілей, які передбачають, зокрема, забезпечення надшвидкісним інтернет-доступом як мінімум 5 млн чоловік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%