Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нафта дешевшає на підсумках дводенної зустрічі нафтовидобувних країн

Понеділок, 31 жовтня 2016 10:23

Світові ціни на нафту в понеділок опускаються, оскільки засідання експертів нафтовидобувних країн з обговорення варіантів реалізації алжирських рішень завершилося лише визначенням, коли пройдуть наступні подібні консультації на аналогічному рівні, свідчать дані торгів - повідомляє BIN.UA.

Станом на 07.01 EET вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,43%, до 50,46 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,39%, до 48,51 долара за барель.

За підсумками зустрічі експертів країн, що входять і не входять в ОПЕК, з обговорення варіантів реалізації алжирських рішень було вирішено провести наступні подібні консультації на аналогічному рівні до офіційної зустрічі міністрів держав-членів картелю 30 листопада. На той час, як очікується, будуть уточнені свої і пропоновані дані щодо можливого заморожування або зниження видобутку нафти.

«Було багато розмов, але ніхто ні про що не домовився. Це підштовхує ринок нафти до зниження», - прокоментував агентству Рейтер старший ринковий аналітик брокерської компанії OANDA в Сінгапурі Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).

Додатковий тиск на ціни на «чорне золото» надають дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes за кількістю бурових установок в США. Так, за підсумками що завершився 28 жовтня робочого тижня число бурових установок в країні виросло на 4 одиниці, або на 0,72%, до 557 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 218 одиниць, або на 28,1%.

Кількість нафтових бурових установок знизилося лише на 2 одиниці, або на 0,5%, до 441 штуки. Число газодобувних установок збільшилася на 6 одиниць, або на 5,5%, і склало 114 штук.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%