Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Європейські інвестори вибируть кращий стартап у Казахстані

Понеділок, 31 жовтня 2016 11:03

Експерти виберуть один казахстанський проект, який побореться з командами з усього світу за призовий фонд в один мільйон доларів - повідомляє informБЮРО.

Швейцарська компанія Seedstars World спільно з казахстанським бізнес-інкубатором MOST і групою компаній «Вірний Капітал» оголосили про конкурс стартапів і конференції для розвитку стартап-екосистеми в регіоні. Загальний призовий фонд становить один мільйон доларів.

«Краща підтримка країн, що розвиваються - це підтримка їх підприємництва через інвестиції в кращі таланти. Наш конкурс дає шанс отримати 500 000 доларів від Seedstars, а також необмежену кількість інвестицій від інвесторів з нашої мережі з усього світу», - розповів генеральний директор Seedstars World Алізе де Тоннак.

Суть проекту полягає в тому, щоб знизити рівень безробіття в країнах, що розвиваються, шляхом створення робочих місць і розвитку підприємництва. Seedstars фокусується на технологічних стартапах в галузі фінансів, реклами, освіти, медіа, подорожей, інтернету речей та інших індустрій, пов'язаних з інтернет-технологіями і комунікаціями.

«Ми раді стати частиною Seedstars World. Проект дозволить знайти цікаві стартапи, з потенціалом на світовий ринок. Ми віримо, що саме молоді, креативні підприємці, повинні стати драйвером нашої економіки», - заявив співзасновник бізнес-інкубатора MOST Павло Коктишев,

«Дуже важливо підтримати молоде покоління в їх бажанні ризикувати і відкривати свою справу», - каже генеральний директор «Вірний Капітал» Ерлан Оспанов,.

Перші два дні конкурсу пройдуть в Rixos-Борове, де дев'ять регіональних переможців з країн Центральної та Східної Європи, а також 10 кращих казахстанських проектів будуть працювати з менторами і інвесторами з усього світу.

Конференція пройде 3 грудня в Астані, в рамках якої експерти виберуть один казахстанський проект, який побореться з командами з усього світу за призовий фонд у один мільйон доларів 6 квітня в Лозанні.

Подати заявку можуть стартапи не старші двох років, обсяг залучених інвестицій не повинен перевищувати $ 500 тисяч. Команди повинні мати робочий прототип або функціонуючий сервіс.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%