Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада Москви планує «виселити» бізнес з центру міста

Вівторок, 01 листопада 2016 09:14

Згідно з новою концепцією, підприємцям пропонуватимуть пільгові умови в нових ділових районах при підвищенні податків на землю і нерухомість в центрі столиці - повідомляє ТАСС з посиланням на «Ведомости».

Фахівці ГУП «Науково-дослідний і проектний інститут Генерального плану міста Москви» (НДВП генплану Москви - структура московського уряду) запропонували нову концепцію розвитку столиці, яка передбачає «переселення» бізнесу з центральних районів міста. Про це пише газета «Ведомости» з посиланням на текст концепції, а також на співробітника мерії і джерело, близьке до Москомархітектури.

«Документ пропонує розміщувати ділові центри поблизу споруджуваних транспортних об'єктів. Нові ділові райони з'являться в районах великих транспортних вузлів: біля станцій недавно відкритого Московського центрального кільця, що будується, Третього пересадочного контуру метро, ​​Північно-Західної і Північно-Східної хорд, Південної рокади, набережній Москви-ріки, перспективних станцій метро», - пише газета.

У кожному діловому районі має з'явитися по 250 000 - 300 000 робочих місць, громадські будівлі і зони будівництва житла і дохідних будинків. Відзначається, що всього планується дев'ять ділових центрів на перетині транспортних артерій.

Основною проблемою Москви в концепції названий структурний дисбаланс. Столична влада неодноразово заявляла про те, що прийнятий у 2010 році генплан за багатьма показниками не відповідає нинішньому розвитку міста, відзначає видання. «Основна проблема міста - структурний дисбаланс, йдеться в концепції. У центрі сконцентровано 40% робочих місць, а проживає 8-9% населення», - нагадують «Ведомости» слова віце-мера Марата Хуснулліна.

Новий план, як зазначається, збираються прийняти до липня 2017 року. Згідно з новою концепцією, з метою зменшення кількості робочих місць в центрі міста розробники пропонують створити для формованих ділових центрів привабливі комерційні і податкові умови. За словами одного зі співрозмовників видання, в центрі Москви планується введення підвищеного податку на землю і нерухомість.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%