Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ відкликав ліцензію у татарстанського банку «Камський горизонт»

Четвер, 03 листопада 2016 09:55

ЦБ РФ відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у банку «Камський горизонт» (м Набережні Челни, Татарстан), говориться в повідомленні Банку Росії. Ліцензія відкликана 3 листопада - повідомляє INTERFAX.RU.

«В результаті виконання вимоги наглядового органу про створення резервів на можливі втрати по фактично відсутнім активам кредитна організація повністю втратила власні кошти (капітал). Також «Камський горизонт» не дотримувався вимог законодавства і нормативних актів Банку Росії у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом в частині подання до уповноваженого органу достовірної інформації. Крім того, банк був залучений до проведення сумнівних транзитних операцій», - йдеться в повідомленні регулятора.

Наказом ЦБ 3 листопада в банк призначено тимчасову адміністрацію.

«Камський горизонт» - учасник системи страхування вкладів. Відкликання ліцензії є страховим випадком у відношенні зобов'язань банку за вкладами населення і передбачає виплату відшкодування вкладникам банку, в тому числі індивідуальним підприємцям, в розмірі 100% залишку коштів, але не більше 1,4 млн рублів на одного вкладника.

Банк «Камський горизонт» за підсумками третього кварталу 2016 року зайняв 527-е місце за розміром активів у ренкінгу «Інтерфакс-100», підготовленому «Інтерфакс-ЦЕА». Обсяг вкладів фізосіб оцінюється в 432 млн рублів. За даними Банку Росії на 1 серпня поточного року, за величиною активів ця кредитна організація займала 537-е місце в банківській системі РФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%