Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан буде розвивати еGov спільно з Південною Кореєю

Четвер, 10 листопада 2016 13:53

Міністр інформації та комунікацій РК Даурен Абаєв в рамках робочої поїздки до Республіки Корея прийняв участь в роботі Глобального форуму електронного уряду 3.0 «2016 Government 3.0 Global Forum» в Пусані - повідомляє Хабар 24.

В ході заходу керівники відомств у сфері ІКТ, представники міжнародних організацій та провідні вчені світу з більш ніж 15 країн обговорюють різні питання, що стосуються впровадження інновацій у державній діяльності, а також обмінюються досвідом.

Відзначимо, в рамках даного форуму підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством інформації і комунікацій Республіки Казахстан і Міністерством урядової адміністрації і внутрішніх справ Республіки Корея про співробітництво в сфері електронного уряду. Документ підписали керівники відомств Даурен Абаєв і Хонг Юн-сик.

Як відзначають в МІК РК, даний меморандум повинен стати новою сходинкою в партнерських відносинах з Республікою Корея в інфокомунікаційній галузі, допомогти в досягненні намічених цілей в реалізації державної програми «Цифровий Казахстан», а також сприяти обміну досвідом, залучення інвестицій і надання консультаційної підтримки в реалізації ІКТ проектів.

Під час підписання документа сторони відзначили великий потенціал міжвідомчого співробітництва у сфері ІКТ, а також висловили зацікавленість в поглибленні подальшої спільної роботи. За підсумками церемонії Д. Абаєв запросив свого колегу відвідати з офіційним візитом Республіку Казахстан.

Нагадуємо, Республіка Корея є світовим лідером з розвитку та впровадження електронного уряду (1-е місце відповідно до звіту ООН E-Government Global Survey 2010, 2012 2014 рр. і 3-е місце, 2016). В даний час Республіка Корея розробляє політику «Уряд 3.0» - комплекс заходів, спрямованих на спільне використання даних, відкритість, комунікації та співпраця.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%