Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: рада директорів «Трансаеро» підтримала план із порятунку компанії

Понеділок, 14 листопада 2016 10:45

За згодою кредиторів всі хороші активи «Трансаеро» будуть виділятися новому авіаперевізнику, зазначив генеральний директор компанії Олександр Бурдін - повідомляє ТАСС.

Рада директорів авіакомпанії «Трансаеро» підтримав план із порятунку компанії за допомогою створення нового авіаперевізника. Тепер цей план повинні затвердити кредитори, в тому числі Сбербанк. Про це розповів генеральний директор компанії Олександр Бурдін в інтерв'ю газеті «Ведомости».

«За згодою кредиторів все хороші активи «Трансаеро» виділяються в нову компанію, яка і розпочне перевезення. Контроль над нею повинен повністю перейти до кредиторів. При цьому бренд, на мій погляд, краще зберегти», - наводить видання слова гендиректора. Активи, за оцінкою Олександра Бурдіна, складають 3-5 млрд рублів, борг компанії, затверджений судом, становить 128 млрд рублів.

При цьому, підкреслює Бурдін, виконавчий директор і власник контрольного пакета авіаперевізника Олександр Плешаков не братиме участі в новому проекті.

Початкові інвестиції нового авіаперевізника оцінюються в $ 20 млн. Ці кошти можна буде отримати в результаті реалізації майна «Трансаеро». «Крім того, будемо шукати інвесторів для подальшого розвитку», - зазначає Олександр Бурдін.

Новий авіаперевізник розраховує почати польоти з квітня 2017 року. Парк авіакомпанії, яка, можливо, буде створена на базі «Трансаеро», може складатися з Boeing 737 New Generation і Sukhoi Super Jet - 100, в перспективі - МС-21. При цьому менеджмент компанії розглядає можливість брати повітряні судна в лізинг.

Авіаперевізник планує базуватися в аеропортах на півночі і півдні країни: в Санкт-Петербурзі і в Сочі або Краснодарі. Штат авіакомпанії буде нечисленним - в середньому в роботі компанії будуть задіяні 140 чоловік. На думку Бурдіна, ці фактори дозволять скоротити витрати в середньому на 30%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%