Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Barclays: Трамп і Brexit змінюють глобальну політику

Четвер, 17 листопада 2016 10:54

Глава британського банку Barclays Джес Стейлі заявив про те, що обрання Дональда Трампа президентом США, а також референдум щодо виходу Британії з ЄС, відображають найбільш серйозну зміну відносини в розвинених країнах до глобалізації за останні 70 років - повідомляє Take-profit.org.

CEO Barclays виступив з цією заявою в середу, 16 листопада, на FT Banking Summit - банківської конференції, організованої виданням Financial Times.

На думку глави Barclays, президентські вибори в США стали вже другим за рахунком серйозним сигналом про те, що населення розвинених країн більше не розглядає продовження глобалізації як неодмінну умову для процвітання економіки.

«Розвинені країни дуже довго вірили в те, що економічна інтеграція, яка веде до глобалізації, була необхідною умовою для політичного миру і стабільності.

Голосування на референдумі за вихід Британії з Європейського союзу стало першим прикладом, коли розвинений світ відступив від цієї ідеї.

Обрання Дональда Трампа президентом США, з урахуванням його коментарів з приводу міграційної політики, а також торгових договорів, є ще одним серйозним кроком у зворотному напрямку від політики країн «Великої двадцятки» за останні 70 років.

Це дуже серйозний крок, незалежно від того, чи вважаєте ви його позитивним або негативним. Істеблішменту не вдалося довести, що вільна торгівля і глобальна інтеграція є благом для країн.

Відступ від глобалізації може також привести від відходу від монетарної політики центральних банків з нульовими процентними ставками і покупками активів. Ми живемо в час найбільш масштабного економічного експерименту за всю історію.

Серед Республіканської партії США є певна група людей, які вважають, що політика кількісного пом'якшення вже вичерпала свої можливості і тепер швидше завдає шкоди, ніж користі».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%