Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Індії обмін валюти обмежили 30 доларами

Четвер, 17 листопада 2016 18:49

Індійський уряд слідом за рішенням про виведення з обороту великих банкнот посилив правила обміну валюти. Тепер одна людина за один раз може обміняти тільки 2 тисячі рупій (близько 30 доларів), тоді як раніше було дозволено міняти 4 тисячі рупій, повідомляє «Кореспондент».

Минулого тижня прем'єр Індії несподівано для багатьох повідомив про рішення вивести з обігу банкноти номіналом 500 (7 доларів) і 1000 рупій в рамках заходів по боротьбі з корупцією. Купюри номіналом 500 і 1000 рупій складають 85% обороту готівки в країні.

За словами експертів, ринок так званих «чорних грошей» в Індії великий. Йдеться про кошти, отримані незаконним шляхом або приховані від податкових органів. Змушуючи людей здавати найбільш ходові купюри, влада розраховує вивести ділків ринку на чисту воду.

Однак цей крок завдав удар по жителям Індії з невисоким рівнем доходу, а також по роздрібним торговцям, які звикли працювати з готівкою.

Рішення уряду викликало паніку: люди поспіхом стали знімати в банкоматах готівку. В результаті влада була змушена встановити обмеження по зняттю готівки з рахунків. Жителям Індії дозволили знімати щодня не більше 10 тисяч рупій, і не більше 24 тисяч рупій (350 доларів) на тиждень.

Виняток було зроблено для фермерів і молодят. Так, сім'ям, які готуються до весілля, дозволено знімати за раз до 250 тисяч рупій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%