Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Apple може перенести виробництво iPhone в США

П'ятниця, 18 листопада 2016 11:14

Компанія Hon Hai Precision Industry, більше відома як Foxconn Technology Group вивчає можливість перенесення збірки iPhone на територію США, повідомляє японське видання Nikkei Asian Review з посиланням на джерела - повідомляє Take-profit.org.

Згідно з інформацією джерел видання, Apple попросила Foxconn і Pegatron розглянути можливість перенесення збірки iPhone в США замість Китаю. Foxconn погодилася, Pegatron відмовилася через стурбованість у зв'язку з витратами.

За даними ЗМІ, перенесення виробництва пристроїв вдвічі збільшить їх собівартість. На заводах Foxconn щороку виробляють не менше 200 млн iPhone різної модифікації. Офіційно Apple, Foxconn і Pegatron не коментують ситуацію.

Як зазначає Nikkei, гендиректор Apple Тім Кук неодноразово стверджував, що китайці вклали величезні кошти для того, щоб їх країна стала центром світового виробництва, і подібний економічний клімат неможливо відтворити в жодній іншій точці світу.

Причина можливого перенесення виробництва в США - вимоги, які ще до перемоги на президентських виборів висував Дональд Трамп. Нещодавно обраний президент пообіцяв своїм виборцям нові робочі місця, в тому числі за рахунок примусу великих компаній до переносу виробництва з Китаю в США.

У разі розвитку подібного сценарію в реальності Apple чекають величезні витрати на створення інфраструктури для виробництва техніки в США. Звичайно, це відіб'ється і на вартості кінцевої продукції.

Навіть незважаючи на солідний запас кешу, рішення про згортання ліній збірки в Піднебесній обернеться витратами, значущими навіть для найбагатшої високотехнологічної компанії світу.

Взагалі, з приходом Трампа Apple може впасти в немилість у новій владі. У своїй передвиборчій кампанії Трамп багато разів говорив про те, що сучасні технології вийшли з-під контролю держави. Однією з найгостріших тем під час виборів стала ситуація навколо Apple і відмови компанії надати ФБР інструменти доступу до заблокованого телефону стрілка з Сан-Бернадіно.

Трамп закликав бойкотувати продукцію Apple, а в разі якщо він стане президентом США, обіцяв поставити Тіма Кука на місце. Дійшло до того, що максимально аполітичний Тім Кук навіть обрушився з критикою на Трампа в одному зі своїх інтерв'ю, а Apple публічно відмовилася спонсорувати передвиборну кампанію республіканців, вперше в своїй історії ставши виключно на бік демократів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%