Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США відбулися зіткнення біля заплановаго будівництва нафтопроводу

Понеділок, 21 листопада 2016 09:06

У Північній Дакоті поліцейські застосували водомети проти групи з кількох сотень протестуючих проти будівництва трубопроводу. Серед протестуючих були в основному жителі індіанської резервації Стендінг-Рок, які стверджують, що будівництво зачіпає священні поховання - повідомляє Бі-бі-сі.

У ніч на понеділок на мосту через Міссурі неподалік від індіанського поселення Кеннонболл відбулися зіткнення між поліцією і групою з приблизно 400 учасників протесту. Зіткнення почалися, коли активісти спробували розчистити міст, через який лежить найкоротший шлях від резервації до найближчого великого міста.

Як повідомляє місцева преса, міст перегородили поліцейські кілька тижнів тому, коли почалися протести проти прокладки в регіоні трубопроводу. На думку протестувальників, це було зроблено, щоб перешкодити жителям резервації потрапити в місто для проведення акцій протесту.

За вантажівками, як повідомляється, стояв поліцейський кордон. Активістам вдалося зрушити одну з вантажівок, які перегородили міст, але поліцейські розцінили це як агресію і застосували спецзасоби.

Зіткнення тривали протягом всієї ночі. За їх підсумками повідомляється про одного арештованого. Активісти в «Твітері» повідомляють також про «сотні» постраждалих від гумових куль і сльозогінного газу.

Проект трубопроводу довжиною в 1185 км, що веде з Північної Дакоти в Іллінойс, оцінюється в 3,7 млрд доларів. Основна частина трубопроводу вже побудована. На кордоні Дакоти і Міннесоти трубопровід повинен перетнути річку Міссісіпі, що і стало причиною конфлікту будівельників з жителями місцевої резервації племені Сіу.

Основна претензія активістів полягає в тому, що, будучи прокладеної під Міссісіпі, вгору за течією від основної частини резервації, труба буде забруднювати воду в річці. Крім того, кажуть протестувальники, будівництво вже зайшло на священні землі, де Сіу ховають померлих. Активісти наполягають на зміні маршруту прокладки трубопроводу.

Результат пошуку зображень за запитом "В Северной Дакоте столкновения"

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%