Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп рятує завод Ford у США

Понеділок, 21 листопада 2016 09:37

Дональд Трамп від слів перейшов до дій, щоб виправдати довіру виборців зі штату Кентуккі. Обраний президент США переконав згорнути з маршруту автоконцерн Ford Motor Company і залишити виробництво на території США - повідомляє Take-profit.org.

Трамп домовився з головою правління автоконцерну Біллом Фордом відмовитися від ідеї переносити виробництво свого заводу Лінкольн в штаті Кетуккі в Мексику.

Він не приховує емоцій від однієї перемоги до іншої. Про ці складні переговори він негайно повідомив у своєму твіттері і розповів, скількох зусиль йому коштувало розгорнути Ford назад в сторону США.

«Тільки що подзвонив мій друг Білл Форд, голова Ford, і повідомив мені, що він збереже завод Лінкольн в Кентуккі, не переносить в Мексику», - написав Трамп на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Цей крок Трамп зробив в знак подяки перед виборцями, які надали йому найбільше підтримки на виборах. Трамп також зазначив, що багато працював з Біллом Фордом, над тим щоб зберегти завод Лінкольн в Кентуккі. «Я був зобов'язаний це зробити для великого штату Кентуккі за його довіру до мене», - наводить слова Трампа Reuters.

Білл Форд також змінив свій настрій і зробив заяву про те, що із задоволенням продовжить співпрацю з США. Як передає Reuters з посиланням на главу автоконцерну, тепер завод спільно з Трампом дотримуватиметься єдиної політики, щоб підвищити конкурентоспроможність США і зберегти виробництво цього автомобіля в Америці.

Втім, всю передвиборчу компанію Трамп називав перехід заводу в Мексику повним «неподобством». Якби цей сценарій виявився реалістичним, то Трамп погрожував важкими тарифами для Ford.

Нагадаємо, в 2015 р керівництво компанії Ford заявило, що автоконцерн планує інвестувати $ 2,5 млрд у будівництво двох нових заводів в Мексиці. Планувалося, що це призведе до створення 3 тис. 800 нових робочих місць.

Раніше в цьому році представники компанії Ford повідомили, що в Мексику буде інвестовано ще $ 1,6 млрд для створення виробництва малолітражних автомобілів, випуск яких повинен початися в 2018 р

Тепер Ford змінив стратегію і має намір побудувати два заводи в Мексиці до 2019 року, але при цьому зберегти робочі місця в США. Так, на заводі в штаті Кентуккі в США працює майже 10 тис., і тепер не йдеться про скорочення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%