Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Західному Казахстані на підтримку підприємництва направили 2 млрд тенге

Понеділок, 21 листопада 2016 10:06

У Західно-Казахстанської області в цьому році на підтримку підприємців було виділено 2 млрд тенге, передає кореспондент BNews.kz. Про це повідомив акім ЗКО Алтай Кульгін.

Підтримка підприємництва здійснюється за державними програмами «Дорожня карта бізнесу - 2020» і «Дорожня карта зайнятості - 2020»:

«З початку реалізації програм для підтримки підприємців було виділено з республіканського бюджету - 11,5 млрд. тенге, з них в поточному році - 2 млрд. тенге, а також 152 млн. тенге на мікрокредитування підприємців з районів. В цілому, з моменту прийняття даних програм підтримано 611 проектів на суму 73 млрд. тенге, з них 238 проектів - для сільської місцевості на суму понад 27 млрд. тенге. Зі схвалених 107 проектів цього року 44% - для сільської місцевості на суму 8,3 млрд. тенге. При цьому, підприємцями збережено понад 26-ти тисяч робочих місць і створено понад 4 тисяч нових робочих місць», - повідомив Алтай Кульгін.

У свою чергу, Національною палатою підприємців і бізнес-асоціаціями наданий повний спектр послуг понад 15-ти тисячам суб'єктів підприємництва. У 2016 році на мікрокредитування направлено 1 млрд тенге, фондом «Даму» видані пільгові кредити сільським підприємцям під 8,5% річних. На сьогодні видано 16 кредитів на суму понад 600 млн тенге.

«За програмою «Smart City» (« Розумний Місто») підписано угоду з Національним агентством з технологічного розвитку про створення в регіоні енергоефективного комплексу. З фінськими партнерами створюється спільне підприємство з ТОВ «Скло-Сервіс» по випуску вікон і дверей. З турецькими бізнесменами на базі УТЗ створюється підприємство з випуску електрообладнання під брендом і за технологією швейцарської компанії «АВВ». За підсумками нашого візиту до Ірану було підписано 6 меморандумів, в їх числі: співпраця казахстанської компанії «Топан» з іранською компанією «Falizan Tasfyeh Co» в сфері нафтохімії, а також між «ЗКМК» та іранською компанією «Innovative Component Solution», - зазначив заступник акіма ЗКО Ігор Стексов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%