Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як регіони РФ готують готелі до чемпіонату світу з футболу

Понеділок, 21 листопада 2016 10:34

Незважаючи на те, що підготовка номерного фонду ще не завершена, в деяких регіонах готового обсягу вже досить для розміщення гостей чемпіонату - повідомляє ТАСС.

Регіони активно приводять в порядок готелі до чемпіонату світу з футболу 2018 року: вже наявним присвоюються «зірки», а там, де їх не вистачає, зводяться великі п'ятизіркові готелі. Незважаючи на побоювання, що не всі готельні комплекси будуть побудовані в строк, в регіонах високо оцінюють рівень готовності до чемпіонату і заявляють про наявність необхідної кількості номерів для вболівальників, а глава Ростуризму Олег Сафонов вважає, що чемпіонат дасть поштовх для розвитку туризму в регіонах.

Регіони готують номери з запасом.

Незважаючи на те, що підготовка номерного фонду ще не завершена, в деяких регіонах готового обсягу вже досить для розміщення гостей чемпіонату. Наприклад, в Самарській області більше 80% готелів вже пройшли офіційну класифікацію.

«Якщо говорити про підготовку до чемпіонату світу, то в принципі класифікованих об'єктів розміщення у нас вже досить - на даний момент процедуру класифікації пройшли близько 80%», - розповів ТАСС керівник департаменту туризму Самарської області Михайло Мальцев.

Номерний фонд Санкт-Петербурга більш ніж на 20 тисяч місць перевищує потребу до ЧС-2018, повідомили ТАСС в міському комітеті з розвитку туризму. «Номерний фонд міста, який пройшов акредитацію до ЧС-2018, становить близько 30 тисяч місць при необхідному мінімумі в 7,5 тисячі, - розповів голова комітету Андрій Мушкарів. - Ми повністю підготувалися до першості світу. Петербург, без сумніву, прийме чемпіонат світу і Кубок конфедерацій на найвищому рівні».

Теплоходи, санаторії, гуртожитки - все для гостей чемпіонату.

Регіони впевнені, що до 2018 року будуть повністю готові до напливу учасників і уболівальників, але в крайньому випадку готові задіяти додаткові ресурси. Так, в інтерв'ю ТАСС глава Держкомітету з туризму Татарстану Сергій Іванов повідомив, що, в разі нестачі місць в стаціонарних готелях, можуть бути використані в якості засобів розміщення гостей чемпіонату круїзні судна і готелі, розташовані поблизу Казані.

«Номерного фонду готелів Казані вистачить для розміщення гостей ЧС-2018. Якщо ж ми зрозуміємо, що номерного фонду не вистачає, на крайній випадок існує варіант, який застосовувався під час Універсіади-2013, коли ми ставили теплоходи на час заходу. Але ця крайня міра, до якої не хотілося б вдаватися», - сказав Іванов.

Влада Калінінградській області розглядає можливість використовувати нові гуртожитки Балтійського федерального університету ім. Канта, оскільки туристичний потік під час чемпіонату збільшиться. У вузі ТАСС раніше пояснили, що мова йде про два гуртожитки на 120 квартир по дві-три людини.

Зіркові готелі.

У більшості регіонів класифікація готелів наближається до кінця. Директор агентства розвитку туризму Волгоградської області Майя Власова розповіла, що на території регіону вже класифіковано 283 об'єкта розміщення (87,62% від загального числа готельних підприємств). «З них категорію «п'ять зірок» отримали три об'єкти, категорію «чотири зірки»- 11 об'єктів, «тризіркових» стали 34 об'єкти, категорія «дві зірки» присвоєно 18 об'єктів, категорія одна «зірка» - трьом об'єктам. Категорії «без зірок» і «міні-готель» отримали 213 і 1 об'єкт відповідно», - уточнила Власова.

Вона зазначила, що «одним з важливих вимог оргкомітету «Росія-2018» і ФІФА (Міжнародної федерації футболу) до об'єктів готельного бізнесу є «зірковість» об'єкта розміщення - для прийому клієнтських груп вона повинна бути не нижче трьох «зірок».

За її словами, процедура класифікації готелей забезпечить туристам гарантований рівень сервісу і якість готельних послуг.

Будівництво нових об'єктів.

У регіонах, у яких поки не вистачає місць, ведеться активна забудова. Нижегородська область під час проведення ігор чемпіонату світу з футболу повинна надати в цілому близько 10 тис. номерів. «Основний акцент при будівництві готелів зроблений на створенні інфраструктури для розміщення клієнтських груп ФІФА. В даний час ведеться будівництво трьох готелів із загальним номерним фондом близько 700 номерів», - відзначили в прес-службі уряду Нижегородської області. У червні було відкрито перший в регіоні п'ятизірковий готель - «Парк-готель «Кулібін» на 64 номери.

До чемпіонату світу в Самарі також планується побудувати два готелі категорії 4-5 «зірок». Будівництво одного з них, що зводиться в центрі міста під брендом південнокорейської групи Lotte, планується завершити в 2017 році. У ньому буде 191 номер. Вартість будівництва оцінюється в 5 млрд рублів.

У Мордовії до чемпіонату світу з футболу будуються три готелі різного класу зірковості. Термін здачі всіх готельних об'єктів - 2017 рік. «Шкіряний п'ятизірковий готель під управлінням мережі «Шератон» повинен бути зданий в 2017 році, - повідомив начальник відділу туризму уряду Республіки Мордовія Максим Фірстов. - У 2018 році цей об'єкт буде задіяний в розміщенні членів оргкомітету ФІФА».

Про проблеми зі зведенням готелів заявляють в Ростовській області, залишається відкритим питання про будівництво двох великих п'ятизіркових готелів «Шератон» та «Хайят Рідженсі Дон Плаза». Обидва об'єкти готові приблизно на 80%, але обидва мають проблеми із завершенням будівництва. Зараз стоїть питання про їх виключення з плану підготовки Ростова-на-Дону до ЧС-2018.

За даними міністра економічного розвитку Ростовської області Максима Папушенко, зараз 22 готелі успішно пройшли ліцензування та отримали класифікацію, велика частина (205) не мають «зірок», одну «зірку» отримали дев'ять готелів, дві «зірки» - 26, три «зірки» - 25, чотири «зірки» - 20, і три готелі категорійних на п'ять «зірок».

В цілому до першого кварталу 2018 року номерний фонд донської столиці, де буде розміщена основна маса гостей, збільшиться з нинішніх 3350 номерів ще на 950, пояснили в прес-службі губернатора Ростовської області.

Створення інфраструктури до ЧС стане хорошим стимулом для розвитку туризму в регіонах.

Як розповів ТАСС керівник Ростуризму Олег Сафонов, чемпіонат стане хорошим стимулом для розвитку як в'їзного, так і внутрішнього туризму в регіонах.

«Будь-яка подія є стимулом для розвитку туризму в регіоні, це абсолютно очевидно, це така загальносвітова практика. І Росія не виняток, Олімпіада показала, який був наплив туристів і під час, і після ігор», - сказав він, зазначивши, що розвитку сприятиме якісна туристична інфраструктура, яка залишиться після чемпіонату.

Він зазначив, що для підготовки ще є час і зараз здійснюється дуже жорсткий моніторинг цього процесу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%