Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США критикують плани Росії розмістити «Іскандери» в Калінінграді

Вівторок, 22 листопада 2016 08:19

Держдепартамент США закликає Росію не розміщувати ракетні комплекси «Іскандер» і С-400 в Калінінградській області, так як це дестабілізує європейську безпеку - повідомляє Бі-бі-сі.

«Росія висловлювала погрози розмістити свої ракетні комплекси «Іскандер» в Калінінграді протягом останнього десятиліття в якості реакції на безліч подій в Європі, жодне з яких не вимагало подібної військової відповіді», - заявив офіційний представник держдепартаменту Джон Кірбі.

«Ми закликаємо Росію утримуватися від слів і дій, які не відповідають цілям забезпечення безпеки і стабільності в регіоні», - додав він.

Раніше голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров заявив, що у відповідь на розгортання американських ПРО в Європі Росія посилюватиме систему протиповітряної оборони на західному напрямку.

За його словами, в це посилення входить розміщення ракетних комплексів С-400 і «Іскандер» в Калінінграді, а також створення нових формувань в Західному і Південному військових округах.

Оперативно-тактичний комплекс «Іскандер» може бути оснащений ракетами з ядерними боєзарядами.

Раніше Росія вже заявляла про перекидання «Іскандерів» під Калінінград, проте до цих пір це робилося лише в рамках рутинних навчань. До сих пір Москва відкрито не пов'язувала подібні кроки з діями НАТО, які в Кремлі розглядають як посилення військової присутності у своїх західних кордонів.

У понеділок російський президент Володимир Путін заявив, що об'єкти НАТО, які загрожують Росії, будуть цілями для ударів російських ракет.

«Коли країна стає членом НАТО, їй вже дуже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни-лідера НАТО, як США, і там легко може з'явитися все, що завгодно: система протиракетної оборони і нові бази, і, якщо буде потрібно, нові ударні комплекси», - сказав Путін.

«А нам що робити? Ми повинні робити контрзаходи, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати», - заявив російський лідер, додавши, що ситуація, що складається його напружує.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%