Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Трамп пообіцяв насамперед вивести США з транстихоокеанського партнерства

Вівторок, 22 листопада 2016 09:00

Обраний президент США Дональд Трамп одним зі своїх перших указів після офіційного вступу на посаду дасть старт процедурі виходу Сполучених Штатів з угоди по транстихоокеанському партнерствы (ТТП) - повідомляє Обозреватель.

Про це йдеться в його зверненні, в якому він поділився своїми планами на перші дні президентства, пише Російська служба BBC.

За словами Трампа, ТТП є «потенційною катастрофою для США». Він висловився за укладення двосторонніх торговельних угод, які повинні прийти на зміну ТТП і які дозволять повернути промисловість і робочі місця в Америку.

Він також розповів, що «в перший же день в офісі» дасть розпорядження про обмеження держрегулювання в різних сферах, накаже міністерству праці почати розслідування зловживань у візових питаннях, а також скасує обмеження на виробництво вуглеводнів, включаючи шельфові родовища.

«Я відміню обмеження, що вбивають робочі місця, в області виробництва енергії в Америці, включаючи енергоресурси на шельфі і вугілля, створивши тим самим мільйони високооплачуваних робочих місць, - заявив Трамп в своєму відеозверненні. - Це те, чого ми хочемо, те, чого ми чекаємо».

За словами Трампа, один з його перших указів також буде присвячений захисту життєво-важливої ​​інфраструктури від кібератак.

Крім того, він заявив, що введе для офіційних осіб п'ятирічну заборону на лобізм в США і довічний - на лобізм від імені іноземних урядів.

Вихід з ТТП був одним з ключових пунктів передвиборної програми Трампа. Республіканець послідовно стверджує, що цей пакт вкрай невигідний для Вашингтона.

Договір про транстихоокеанське партнерство був укладений в лютому цього року, після семи років переговорів, і розглядався як наріжний камінь торгової політики нинішнього президента США Барака Обами.

Торговий пакт передбачає повне скасування митних зборів на товари і послуги в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Угода про створення ТТП підписали 12 країн: Австралія, Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, США, Сінгапур, Чилі та Японія.

Раніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що угода зі створення транстихоокеанського партнерства без участі в ньому США не матиме сенсу. «Фундаментальний баланс буде порушений», - заявив глава японського уряду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%