Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан досяг вражаючих результатів у взаємодії з ОЕСР

Середа, 23 листопада 2016 08:15

Щорічний діалоговий майданчик країн Євразії зібрав в цьому році 13 держав-учасників ОЕСР. Центральним моментом церемонії відкриття заходу стало відеозвернення до учасників Прем'єр-Міністра РК Бахитжан ​​Сагінтаєва - повідомляє Хабар 24. Глава Уряду поділився баченням Президента нашої країни напрямів розвитку євразійського континенту, наголосивши на важливості нарощування взаємодії з ОЕСР. У своєму виступі на відкритті «Тижня Євразії» глава казахстанської делегації, міністр закордонних справ Ерлан Ідрісов докладно висвітлив напрямки розвитку Казахстану як одного з центральних гравців континенту. Глава зовнішньополітичного відомства розповів про реалізацію Плану нації «100 конкретних кроків», який заснований на кращому досвіді країн-членів ОЕСР. Е.Ідрісов зазначив, що «Тиждень Євразії» цього року має особливе значення для нашої країни, підводяться підсумки реалізації програми співпраці Казахстану і ОЕСР, визначаються формат і пріоритети подальших планів. Глава ОЕСР Анхель Гурріа заявив, що Казахстан досяг вражаючих результатів в усіх напрямках взаємодії з Організацією, порекомендувавши вивчити цей досвід іншим країнам. В рамках форуму була презентована і майбутня виставка «ЕКСПО-2017» в Астані.

Казахстан достиг впечатляющих результатов во взаимодействии с ОЭСР

Вільям Томпсон, глава відділу Євразії ОЕСР:

- Казахстан є одним з найактивніших партнерів ОЕСР серед країн, ще не входять в Організацію. І ми підходимо до кінця 2-річної програми співпраці з Казахстаном, так званої країнової програми ОЕСР. Казахстан підвищив свій статус в кількох комітетах ОЕСР, і в деяких комітетах обговорюють участь Казахстану в їх роботі. Уряд Казахстану з початку програми прийняв близько 50 або 60-ти нових заходів, саме пов'язаних з рекомендаціями ОЕСР. І ми вже активно обговорюємо подальшу співпрацю.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%