Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сандерс порадив Трампу позбавити держконтрактів фірму, яка переносить бізнес за кордон

Понеділок, 28 листопада 2016 13:20

На цьому тижні обраний президент США повідомив, що активно працює над тим, щоб не допустити виведення в Мексику з Індіани частини виробничих потужностей фірми Carrier A.C. - повідомляє ТАСС.

Колишній учасник передвиборчої гонки серед демократів сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс порадив обраному президентові США Дональду Трампу позбавити держконтрактів компанію United Technologies, що має намір перевести частину бізнесу за кордон. Відповідну заяву законодавець опублікував в суботу.

Раніше на цьому тижні Трамп повідомив, що активно працює над тим, щоб не допустити виведення в Мексику зі штату Індіана частини виробничих потужностей фірми Carrier A.C., що спеціалізується на виробництві кондиціонерів і є одним з підрозділів United Technologies.

Сандерс схвалив цю ініціативу республіканця і рекомендував йому пригрозити компанії тим, що їй більше не будуть надавати вигідні контракти Пентагону. «Я закликаю Трампа дати керівнику United Technologies зрозуміти, що якщо його фірма хоче отримувати оборонні контракти від платників податків цієї країни, вона не повинна переміщати заводи в Мексику», - вказав сенатор.

Під час передвиборної гонки Трамп регулярно виступав з критикою відносно компаній, які для зниження податкового тягаря переносять виробництво або свої штаб-квартири з США в інші держави. Республіканець не раз обіцяв, що, ставши президентом, прийме щодо таких фірм заходи, наприклад, введе нові мита на їх продукцію.

Схожої позиції дотримувався в ході кампанії і Сандерс, який змагався з екс-держсекретарем Хілларі Клінтон на відбірковому внутрішньопартійну етапі передвиборної гонки серед демократів, але вийшов з боротьби. Раніше в листопаді сенатор заявив, що готовий стати союзником Трампа, якщо той зважиться послабити позиції великих корпорацій в країні.

«Якщо у Трампа вистачить сміливості, щоб дати відсіч корпораціям, то у нього буде союзник в моїй особі», - підкреслив тоді законодавець. Сенатор також вказав, що схвалює і інші пункти в соціально-економічному порядку обраного президента США. У їх числі ініціативи, спрямовані на зниження вартості ліків, підвищення мінімального розміру оплати праці, а також введення мит на продукцію компаній, які переносять виробничі потужності з США в інші держави для зменшення податкового тягаря.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%