Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зарплати російських нафтогазових топ-менеджерів очолили рейтинг Forbes

Понеділок, 28 листопада 2016 15:18

Нафтогазовий сектор зайняв перше місце в рейтингу журналу Forbes «12 галузей російської економіки з найвищим рівнем оплати праці топ-менеджерів», випливає з опублікованого в понеділок рейтингу видання - повідомляє РІА Новини.

Рейтинг складений на основі даних дев'яти кадрових агентств, що спеціалізуються на підборі керівників вищої ланки: Ward Howell, Rosexpert, Odgers Berndtson, Transearch, Cornerstone, Amrop, Midland Hunt, Unity, Horton International. При його складанні враховувалися суми винагород, виплачені компаніями топ-менеджерам за 2015 рік або призначені на 2016 рік.

Галузі в рейтингу наведені згідно із середньою річною компенсацією першої особи підприємства. За даними Forbes, середня компенсація керівника нафтогазового підприємства РФ в 2016 році становить 2,16 мільйона доларів. Це на 7% вище за аналогічний показник за 2015 рік.

Друге місце в рейтингу зайняв сектор важкої промисловості, в якому середньорічну винагороду гендиректора компанії в 2016 році становить 1,63 мільйона доларів. При цьому даний показник збільшився на 15% в порівнянні з 2015 роком. Замикає трійку лідерів телекомунікаційний сектор із середньою річною зарплатою CEO в поточному році на рівні 1,18 мільйона доларів (зростання на 20% з минулого року).

На четвертому місці рейтингу Forbes помістив сектор комерційних банків. У 2016 році середня річна компенсація голови правління в цьому секторі становить 1,07 мільйона доларів. Далі йдуть інвестиційні банки із середньорічною зарплатою керуючого директора в поточному році на рівні 840 тисяч доларів.

У рейтинг також увійшли торгові мережі (середньорічна компенсація CEO в 2016 році 620 тисяч доларів), страхові компанії (580 тисяч доларів), транспортний сектор (520 тисяч доларів), виробники споживчих товарів (470 тисяч доларів). Замикають десятку будівельні і девелоперські компанії (450 тисяч доларів). Потім йдуть агрохолдинги (410 тисяч доларів) і фармацевтичні компанії (360 тисяч).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%