Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані з осені 2017 року з'явиться нова біржа

Середа, 30 листопада 2016 10:53

У Казахстані з 1 вересня 2017 року запрацює нова високотехнологічна біржа, повідомив керуючий міжнародним фінансовим центром «Астана» Кайрат Келімбетов на міжнародному форумі - виставці ASTEX Astana Smart City 2016, передає кореспондент BNews.kz.

«З 1 вересня 2017 року у нас запрацює нова високотехнологічна біржа. Певні платформи ми разом з Astana Innovation, з Міністерством інформації та комунікацій РК, можливо, будемо розробляти на нових підходах, так званих підходах «блокчейн». Ще більш важливо, що на цій біржі пройде приватизація компанії «Самрук-Казина». А компанія «Самрук-Казина» - це майже 40 відсотків ВВП Казахстану. І в наступному році буде створений новий незалежний фінансовий суд, новий арбітражний центр, які стануть центрами, напевно, для судової системи на всьому пострадянському просторі, оскільки вперше будуть застосовані принципи англійського загального права. Все це запрацює в повному обсязі з 1 січня 2018 року», - повідомив К.Келімбетов.

Також керуючий МФЦА зазначив, що з 1 липня 2017 року відкриється реєстрація компаній для учасників міжнародного фінансового центру.

«Вони отримають безпрецедентні пільги, це спрощений і візовий і трудовий режим, звільнення від податку на 50 років, якщо вони будуть займатися профільними видами діяльності - це ринок капіталів, управління активами, ісламські фінанси і нові фінансові технології», - зазначив К.Келімбетов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%