Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У боротьбу за найбільше в Росії родовище золота включилася «Росгеологія»

Середа, 30 листопада 2016 11:13

У боротьбу за найбільше родовище золота в Росії Суха Балка (Іркутська область) включилася «Росгеологія», повідомляє Forbes.ru з посиланням на газету «Коммерсант» і на джерела.

За інформацією видання, держкомпанія наполягає на необхідності дорозвідки Сухої Балки і збільшення його запасів перед аукціоном за рахунок постановки на баланс прогнозних ресурсів, а згодом може претендувати і на розробку активу. Джерела вказують, що зростання запасів дасть можливість державі виставити ліцензію на родовище на торги за вищою ціною (зараз стартовий платіж - 8,55 мільярда рублів), а «Росгеологіі» - отримати згодом велике і статусне замовлення.

Джерела запевняють, що компанія почала переконувати прем'єр-міністра Дмитра Медведєва в необхідності наростити запаси родовища перед торгами тільки в кінці листопада. Інший вважає, що це ініціатива могла бути доведена і до президента Володимира Путіна, якому уряд повідомляв про готовність призначити аукціон.

На думку джерел, саме ця ідея могла стати причиною затримок з оголошенням аукціону, але в «Росгеологіі» запевнили, що не піднімали тему в уряді. За даними газети, «Росгеологія» ще роздумує, чи буде вона претендувати і на розробку Сухої Балки одноосібно або з партнерами.

Суху Балку намагаються виставити на торги з кінця 1990-х років. Спочатку цьому перешкоджали суперечки за умовами продажу ліцензії і кулуарна боротьба основних претендентів, кажуть джерела видання. З середини 2000-х років пропонувалося обмежити коло претендентів через федерального значення родовища.

Влітку 2015 року тему продаж найбільшого в країні родовища золота знову підняв «Ростех». У проекті умов аукціону, узгодженому відомствами в жовтні, є два обмеження для претендентів: не менше 25% державної участі в капіталі і непідконтрольність іноземцям (від 25% акцій).

Зараз основним претендентом називають ТОВ «СЛ Золото», спільне підприємство «Ростех» і «Полюси» Сулеймана Керімова сина Саїда. Про інтерес говорили Поліметал, Nordgold та інші компанії, але вони вказували, що важливо вивчити умови аукціону.

У Роснадра раніше повідомляли, що запаси Сухої Балки складають близько 2700 т золота (95 млн унцій), з яких близько 700 т - позабалансові. Ще близько 1000 т (35 млн унцій) - прогнозні ресурси, уточнювали у відомстві.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%