Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Програма АТ «Самрук-Қазина» допоможе зростанню рівня життя в регіонах

Четвер, 01 грудня 2016 14:01

На думку заступника голови правління НВП «Атамекен» Мурата Абенова, програма соціальних інвестицій «Менің елім» створить соціальну інфраструктуру і забезпечить зростання якісного рівня життя в регіонах - повідомляє NUR.KZ.

«Неважко побудувати спортивні майданчики в Астані, які потім можна буде презентувати великій кількості високопоставлених чиновників. Але, впевнений, що для простих людей від такого проекту мало пуття. Програма «Менің елім» чудовий тим, що реконструюється і створюється соціальна інфраструктура в регіонах, якою користуються не тільки працівники підприємств, що входять до групи «Самрук-Қазина», а й усі мешканці цього регіону», - сказав Мурат Абенов.

АТ «Самрук-Қазина» до 25-річчя Незалежності РК запустила програму соціальних інвестицій в регіонах присутності - «Менің елім». Метою програми є підвищення якості життя в регіонах, розширення доступу жителів до якісного міського середовища, освіти, медицини та культурних об'єктів. Програма охопить регіони Казахстану, в яких представлені видобувні та переробні компанії холдингу АТ «Самрук-Қазина». На першому етапі (2016-2017 роки) програма охопить Акмолинську, Павлодарську і Мангистауську області, в наступні роки - ще 6 областей країни.

На реалізацію проекту планується щорічно виділяти до 3 млрд тенге. Адміністратором програми виступив Фонд розвитку соціальних проектів «Samruk-Kazyna Trust».

«В рамках програми «Менің елім» Samruk-Kazyna Trust проводить конкурс проектів, список яких проходить через руки експертно-консультативної ради. Найголовніше, рішення приймається з урахуванням думки місцевого населення», - додав він.

Програма «Менің елім» має чотири вектора дії. Однією з головних складових є розвиток соціальної інфраструктури регіонів, тобто створення або відновлення центрів дозвілля, підтримки сім'ї та дітей, літніх людей та людей з особливими потребами.

Крім того, в рамках реалізації програми передбачається організація культурно-масових заходів, а також ландшафтні та екологічні проекти з благоустрою територій.

Наступним і дуже значущим для дозвілля жителів регіонів блоком програми «Менің елім» є відродження культурних та історичних об'єктів, розвиток народної творчості, прикладного мистецтва і стимулювання попиту на культурні події в малих містах та селах. Четверта частина програми присвячена проектам, спрямованим на формування здорового способу життя.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%