Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США стартував зворотний відлік до початку подорожі Санта Клауса по планеті

Четвер, 01 грудня 2016 16:00

Уже 61-й рік поспіль Об'єднане командування повітряно-космічної оборони північноамериканського континенту (НОРАД), розташоване на авіабазі «Паттерсон» в штаті Колорадо, за традицією відстежує пересування Санта Клауса по планеті - повідомляє INTERFAX.RU.

«61 рік як відстежуємо пересування Санти! Будьте готові», - йдеться в твіттері штабу.

Крім того, на веб-сайті http://www.noradsanta.org почався зворотний відлік до старту подорожі різдвяного героя. До цього моменту залишилося майже 23 дня.

Традиційно, Санта Клаус відправляється в навколосвітню подорож 24 грудня, напередодні західного Різдва.

За його пересуванням стежать десятки РЛС, які розташовані в різних районах США і Канади.

У минулому році Санта роздав понад 7 млрд подарунків і відвідав переважну більшість країн світу.

А поки відстеження пересування Санта Клауса не стартувало, гості сайту можуть «відвідати» село Санти. Там є бібліотека, де можна більше дізнатися про Санта Клауса, також тут можна ознайомитися з усіма параметрами чарівної упряжі, на якій він здійснить кругосвітню подорож. У бібліотеці є також інформація про різдвяні і новорічні традиції в різних країнах світу.

Крім бібліотеки на сайті можна відвідати кінотеатр або послухати улюблені музичні композиції Санта Клауса. Крім цього, відвідувачам сайту пропонують зіграти в класичну новорічну аркаду, придбати різдвяні сувеніри та почитати відповіді на найпоширеніші питання, пов'язані з традицією стежити за польотом Санта Клауса.

До теперішнього моменту веб-сайт Санта Клауса доступний на восьми мовах: англійській, французькій, іспанською, португальською, німецькою, італійською, японською і китайською мовою.

Традиція відстежувати переміщення головного різдвяного персонажа зародилася в НОРАД в 1955 році, коли в одній американській газеті з'явилося оголошення з номером телефону, зателефонувавши на який можна було «поговорити з Сантою». Але в оголошенні виявилася помилка. В результаті діти стали потрапляти в штаб-квартиру командування ППО континентальної частини США (попередника НОРАД), після чого, починаючи з 1958 року, військові взяли на себе святковий обов'язок щорічно повідомляти всім бажаючим про пересування Санта Клауса.

Раніше про те, де в даний час знаходяться сани Санти, можна було дізнатися, тільки зателефонувавши по телефону. З 1998 року за польотом Санта Клауса можна простежити по інтернету.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%