Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міненерго РК вирішить ефективність будівництва газопроводу в Астану до кінця року

Вівторок, 06 грудня 2016 13:45

Міністерство енергетики Казахстану до кінця року вирішить, чи доцільно будувати газопровід з Кизилорди в Астану, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«Національний оператор в сфері газу та газопостачання АТ «КазТрансГаз» веде розробку техніко-економічного обґрунтування за проектом будівництва газопроводу «Сариарка» для газифікації м Астани і населених пунктів уздовж траси газопроводу по маршруту Кизилорда - Жезказган - Караганда - Теміртау - Астана з «Бейнеу Мг-Бозой-Шимкент». Дане ТЕО планується завершити до кінця поточного року, і за підсумками укладення РГП «Держекспертиза» на дане ТЕО буде прийматися рішення про подальшу реалізацію проекту», - йдеться у відповіді міністерства на офіційний запит МІА «Казінформ».

Нагадаємо, газифікація північних регіонів Казахстану виявилася складним проектом, який був припинений. Раніше, як повідомляв віце-міністр Магзум Мирзагалієв, спочатку був складений проект про підведення газопроводу в Астану з Костанайської області. Цей проект був підготовлений в 2013 році, а вартість склала 212 млрд тенге.

«На сьогодні ми розглядаємо альтернативний проект. На ділянці газопроводу «Бейнеу-Бозой-Шимкент» в Кизилординській області буде побудована компресорна станція «Караозек». У зв'язку з цим розглядаємо можливість проведення газопроводу з цієї станції в Жезказган, Караганди, Теміртау і Астану», - зазначив М.Мирзагалієв.

Пізніше розробку техніко-економічного обґрунтування (з державною експертизою) проекту будівництва магістрального газопроводу «Сариарка» (газифікації Астани від магістрального газопроводу «Бейнеу-Бозой-Шимкент» за маршрутом: компресорна станція «Караозек» (Кизилорда) - Жезказган - Караганда - Теміртау - Астана ) відновили.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%