Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Доктрина інформбезпеки: російські ЗМІ піддаються дискримінації за кордоном

Вівторок, 06 грудня 2016 11:05

За кордоном російські засоби масової інформації часто піддаються відвертої дискримінації. Про це йдеться в новій доктрині інформаційної безпеки, підписаної президентом Володимиром Путіним - пише RNS.

«Відзначається тенденція до збільшення в зарубіжних засобах масової інформації обсягу матеріалів, що містять упереджену оцінку державній політиці РФ. Російські засоби масової інформації часто піддаються за кордоном відвертій дискримінації, російським журналістам створюються перешкоди для здійснення їх професійної діяльності», - сказано в доктрині.

Запобігання військових конфліктів.

Одним з напрямків нової доктрини стало стратегічне стримування та запобігання військових конфліктів, які можуть виникнути при використанні інформаційних технологій - повідомляє РІА Новини.

«Стратегічною метою забезпечення інформаційної безпеки в області стратегічної стабільності і рівноправного стратегічного партнерства є формування стійкої системи неконфліктних міждержавних відносин в інформаційному просторі», - наголошується в тексті документа.

Число атак зростає.

У доктрині також говориться, що спецслужби низки країн використовують «інформаційно-психологічний вплив» для дестабілізації ситуації в світі, що призводить до «підриву суверенітету і порушення територіальної цілісності інших держав».

При цьому число скоординованих атак на важливі російські об'єкти зростає, а іноземна розвідувальна діяльність проти країни посилюється.

Одним з напрямків доктрини, затвердженої президентом, є вдосконалення системи забезпечення інформаційної безпеки Збройних сил Росії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%