Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані планують розводити дичину в фермерських мисливських господарствах

Середа, 07 грудня 2016 11:45

На пленарному засіданні Мажилісу Парламенту РК схвалений в першому читанні проект Закону «Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів РК з питань рослинного і тваринного світу», передає кореспондент МІА «Казінформ».

«Законопроектом передбачаються наступні норми. За Лісовим кодексом - наділення Уряду компетенцією по затвердженню обсягів вилучення рослин, занесених до Червоної Книги. При цьому, вилучення здійснюється тільки для наукових і виробничих цілей. Дана міра дозволить врегулювати питання обороту рідкісних і зникаючих видів рослин», - сказав віце-прем'єр, міністра сільського господарства РК Аскар Мирзахметов, представляючи законопроект.

За його словами, законопроектом також передбачено наділення уповноваженого органу компетенцією за твердженням форм документів при затриманні порушників лісового законодавства, що дозволить працівникам лісової охорони оперативно реагувати на порушення природоохоронного законодавства. Також пропонується внести до Водного кодексу поправки в частині уточнення порядку закріплення прав користування водними та рибними ресурсами на жодній водоймі. В рамках Екологічного кодексу пропонується конкретизувати порядок переселення, ввезення і вивезення тварин за межі республіки.

Як повідомив міністр, пропонується передати від Уряду уповноваженому органу компетенцію щодо затвердження порядку регулювання чисельності тварин, ввести термін «фермерське мисливське господарство», ввести поняття «озерно-товарні та садкові рибоводні господарства» з метою формування правової бази для розвитку товарного рибництва, ввести поняття «біосферний резерват» і норми по порядку його освіти і зонування. Також пропонується ввести норми щодо створення координаційних рад при природоохоронних установах з метою залучення громадськості до управління особливо охоронюваними природними територіями, виключити норму щодо отримання ліцензії фізичними та юридичними особами, які є турагентами для розвитку екологічного туризму на території національних парків. Передбачена конкретизація переліку дозволених і заборонених видів діяльності в охоронних зонах державних національних природних парків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%