Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан підтвердив зниження видобутку нафти

Понеділок, 12 грудня 2016 13:45

10 грудняу Відні відбулося міністерське засідання країн ОПЕК і країн, що не входять в ОПЕК. На даному заході взяло участь 25 країн, з них 14 країн-учасниць ОПЕК і 11 країн, що не входять в картель: Казахстан, Російська Федерація, Азербайджан, Бахрейн, Болівія, Екваторіальна Гвінея, Малайзія, Мексика, Оман, Судан і Південний Судан, передає BNews.kz.

За підсумками, країни підписали угоду про узгодження зниження обсягів видобутку нафти. Скорочення видобутку для країн ОПЕК складе близько 1,2 млн. бар. на добу, що призведе до рівня видобутку в 32,5 млн. бар. на добу.

Країни, що не входять в ОПЕК, знизять обсяги видобутку нафти на 558 тис. бар. на добу. Дана угода набула чинності, і буде діяти до кінця першого півріччя. За даними аналітиків ОПЕК, на сьогоднішній день світовий попит перевищує світову пропозицію на 1,6 - 1,7 млн. бар. добу.

Країни-учасниці угоди будуть скорочувати видобуток нафти виходячи з рівня жовтня 2016. При цьому Казахстан бере за основу для зниження листопадовий рівень, так як в цьому місяці родовище Кашаган вийшло на рівень комерційного видобутку.

Видобуток в листопаді склала 1,7 млн ​​бар. добу. Республіка підтвердила зниження на 20 тис. барелів на добу. У наступні півроку Республіці Казахстан необхідно тримати середньомісячний видобуток на рівні 1,68 млн. бар. на добу.

Також, Російська Федерація взяла на себе зобов'язання щодо скорочення виробництва на 300 тис. бар. на добу, Мексика - 100 тис. бар. на добу, Азербайджан - 30 тис. бар. на добу, Малайзія - 20 тис. бар. на добу і тд, пише прес-служба МЕ РК.

Зниження на 20 тис. бар. буде досягнуто за рахунок скорочення видобутку на родовищах Актюбінської, Кизилординської, а також ряді родовищ Мангістауської областей. Варто відзначити, що дане скорочення не зачепить такі великі проекти, як Північно-Каспійський Проект (Кашаган), Тенгізське і Карачаганакське.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%