Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китай пригрозив США дружбою з ворогами Вашингтона

Понеділок, 12 грудня 2016 14:45

Якщо нова адміністрація США в порушення політики «одного Китаю» буде розвивати відносини з Тайванем і продавати йому озброєння, то КНР має намір поставляти зброю противникам Сполучених Штатів, повідомляє INTERFAX.RU з посиланням на китайську англомовну газету Global Times.

Називаючи супротивників Америки «силами, ворожими США», газета ставить запитання: «Чому ми не можемо відкрито підтримувати їх, чому не можемо таємно продавати їм зброю?»

Публікація стала реакцією на заяву обраного президента США Дональда Трампа, який у неділю в інтерв'ю телеканалу сказав: «Я не знаю, чому ми повинні бути прив'язані до політики єдиного Китаю». «Я не хочу, щоб Китай диктував мені (що робити - ІФ)», - додав Трамп.

Раніше видання вже піддавало Трампа критиці за його телефонну розмову з главою тайванської адміністрації Цай Інвень. У нинішньому коментарі воно попереджає, що якщо він «відкрито відмовиться від політики одного Китаю, це викличе справжню бурю».

Global Times цитує китайського експерта Лі Хайдуна, який зазначив, що «як бізнесмен він (Трамп - ІФ) вважає, що таким чином вести бізнес - це нормально, але він не усвідомлює, що для Китаю тайванське питання - це не сфера бізнесу».

Експерт, який є професором Китайського університету закордонних справ, наголосив: «Тайванське питання не підлягає обговоренню». Разом з тим, він не виключає, що найближчим часом Трамп може змінити свою позицію по Тайваню.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%