Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЗМІ: Трамп матиме повну владу над американською пресою

Середа, 14 грудня 2016 12:45

Як заявив Майкл Кемпнер, член Ради від Демократичної партії, «Конгрес, сам того не розуміючи, передає обраному президенту Трампу безмежний контроль над усіма американськими ЗМІ» - повідомляє РІА Новини України.

Недавні поправки в законодавстві США можуть посприяти тому, що американські ЗМІ будуть безпосередньо підпорядковуватися Білому дому, повідомляє видання Politico. У прийнятому минулого тижня законі про національну оборону міститься положення, що передбачає розпуск Ради керуючих з питань мовлення (BBG). Рада контролює «Голос Америки», радіостанції «Вільна Європа» і «Свобода», «Вільна Азія», що віщає на Кубу Радіо Марті і телебачення з аналогічною назвою, а також ряд мовних компаній, що працюють на Близький Схід.

Рада - незалежне урядове відомство - здійснює нагляд за всіма громадянськими міжнародними ЗМІ США. Тепер контроль над ними перейде в руки одного єдиного керуючого, якого призначає президент. «Конгрес, сам того не розуміючи, передає обраному президенту Трампу безмежний контроль над усіма американськими ЗМІ. Ніякий президент, будь то демократ чи республіканець, не повинен мати такий контроль. Це суспільне надбання», - заявив Майкл Кемпнер, член Ради від Демократичної партії, призначений чинним президентом Бараком Обамою. На даний момент Рада об'єднує чотирьох чиновників-республіканців і чотирьох демократів. Як зазначає Politico, такі зміни викликали стурбованість в їх рядах, оскільки вони побоюються, що Трамп і його прихильники поміняють позицію агентства і зроблять його більш прихильним до Росії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%