Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Японські компанії розробили план по використанню газу на Сахаліні

Четвер, 15 грудня 2016 10:45

Японські компанії «Mitsui» і «ChiyodaCorporation» підготували концепцію майстер-плану по використанню газу на Сахаліні, повідомляють РІА Новини з посиланням на прес-служба уряду Сахалінської області.

«Концепція нового майстер-плану передбачає використання блакитного палива для електрогенерації і опалення через розвиток внутрішньої системи газопостачання на території Сахалінської області, це міні-заводи зі скраплення природного газу, отримання компримованого газу. Крім того, пропонується ширше використовувати природний газ для отримання моторного палива шляхом виробництва метанолу», - йдеться в повідомленні.

У 2006 році за участю «Mitsui» була розроблена перша редакція майстер-плану по ефективному використанню природного газу Сахаліну. У документі були узагальнені пропозиції щодо розвитку в регіоні електроенергетики і газохімії. Зараз вирішено продовжити дослідження за цими напрямками.

«Домовленість про це досягнута в ході що відбулася сьогодні (у четвер - ред) в Токіо зустрічі губернатора Олега Кожемяко з керівництвом двох японських компаній. За її підсумками було підписано тристоронній меморандум про взаєморозуміння», - повідомляють в прес-службі.

Це перша угода, укладена в ході «Російсько-японського бізнес-діалогу», що проводиться в ці дні в рамках офіційного візиту до Японії президента РФ Володимира Путіна.

«Ми домовилися з японськими партнерами про продовження спільної роботи по формуванню комплексного майстер-плану використання природного газу, що видобувається в Сахалінській області. В даний час в регіоні вирішуються питання газифікації енергетичного сектора економіки, автотранспорту, автономного газопостачання віддалених районів, організації газохімічних виробництв експортної спрямованості, а також по реалізації проекту будівництва третьої технологічної лінії заводу СПГ. Вважаємо, що це відкриває великі перспективи для взаємодії з альянсом цих компаній», - наводить прес-служба слова Кожемяко.

«Переконаний, що підписання сьогоднішньої угоди стане важливим кроком на шляху до розробки майстер-плану та реалізації його положень в практичній площині», - зазначив керуючий директор, головний операційний директор Другого енергетичного дивізіону компанії «Mitsui» Фудзівара Хіротацу.

З компаніями «Mitsui» і «ChiyodaCorporation» у Сахалінській області давня історія взаємин, пов'язана з реалізацією проекту «Сахалін-2» і будівництвом першого в Росії заводу зі зрідження природного газу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%